Сотирани зеленчуци
1. Разрежете главите цикория на две, по дължина. Подредете половинките в тиган, с вътрешната страна надолу. Накъсайте масло между тях. Поръсете със сол и черен пипер. Налейте вода до половината на цикорията. Покрийте цикорията с парче алуминиево фолио. Задушавайте на силен огън, докато водата изври. След това отстранете фолиото и оставете цикорията да се карамелизира отдолу.
2. Разрежете главичките брюкселско зеле на две. Броколито накъсайте на малки розички. Обелете и нарежете лука на тънки ивици. Почистете чушката и я нарежете на малки кубчета. Почистеният морков нарежете на тънки пръчици.
3. В тиган сипете 2-3 с.л. зехтин и сотирайте първо морковите за 2 минути. След това добавете брюкселското зеле и сотирайте за минута. Добавете броколито, лука и чушката. задушавайте, като разбърквате от време на време. Накрая, когато зеленчуците омекнат, но останат хрупкави, овкусете със сол и черен пипер.
4. Подредете карамелизираната цикория изправена в купа. Изсипете и останалите зеленчуци. Полейте с тънка струйка зехтин и кедрови ядки.

Продукти

  • 2 глави цикория 3 бучки масло сол и черен пипер вода 1 жълта чушка 9 главички брюкселско зеле 1 глава лук 0.5 глава броколи 2 моркова зехтин листа босилек шепа запечени кедрови ядки

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички