Сос тартар
Рецепта от: Габриеле Спонза
1. Изрежете корите на филиите хляб и нарежете меката част на кубчета. Сложете ги в блендер или кухненски робот.
2. Добавете нарязаните на кубчета кисели краставички, каперсите, майонезата, цеденото кисело мляко и прясното мляко.
3. Настържете фино кората на предварително измитите и подсушени портокал и лимон. Добавете няколко листа магданоз.
4. Овкусете със сол, черен пипер и малко зехтин. Пасирайте соса. Пресипете го в купичка.
2. Добавете нарязаните на кубчета кисели краставички, каперсите, майонезата, цеденото кисело мляко и прясното мляко.
3. Настържете фино кората на предварително измитите и подсушени портокал и лимон. Добавете няколко листа магданоз.
4. Овкусете със сол, черен пипер и малко зехтин. Пасирайте соса. Пресипете го в купичка.
5. В загрят тиган сипете малко зехтин и запечете филийките хляб от двете страни. Нарежете препечените филийки на пръчици.
6. Поднесете соса с препечените филийки за топене.
Продукти
- 225 г бял хляб за тостер 150 мл прясно мляко 50 г кисели краставички 10 г каперси 1 ч.л. настъргана портокалова кора 1 ч.л. настъргана лимонова кора 400 г цедено кисело мляко 300 г майонеза магданоз сол и черен пипер зехтин 4 филии хляб
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Габриеле Спонза
Бананови кюфтета
Рецепти Габриеле Спонза
Сандвич с пилешки рулца
Рецепти Габриеле Спонза
Доматена супа със сироп от нар
Рецепти Габриеле Спонза
Лефер с полента
Рецепти Габриеле Спонза
Бонфиле с пюре от целина
Рецепти Габриеле Спонза
Севиче със скумрия
Рецепти Габриеле Спонза
Ябълков десерт
Рецепти Габриеле Спонза
Агнешки котлети с пюре от фенел
Рецепти Габриеле Спонза
Крем-супа от сладки картофи
Рецепти Габриеле Спонза
Ябълков крамбъл