Севиче със скумрия
Рецепта от: Габриеле Спонза
1. Филетата скумрия трябва да са почистени много добре от всички кости и да са с отстранена кожа. Нарежете рибата на малки парченца и ги сложете в дълбока купа.
2. Разрежете грейпфрута на две половини и изтискайте сока на едната върху рибата. Настържете фино и малко от кората на другата половина грейпфрут. Разбъркайте добре рибата. нарежете на много ситно листата кориандър /може да използвате и магданоз/ и ги добавете при рибата. Добавете откъснатите листенца мащерка и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре и поставете в хладилник за 20 минути.
3. Отстранете твърдата част в долната част на фенела. Нарежете на тънки полумесеци половината фенел, а зелените части - на тънки кръгчета. Добавете бялата нарязана част на фенела към рибата и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
4. Може да сервирате севичето в купички или в половинки грейпфрут. За целта издълбайте внимателно с остър нож вътрешността на грейпфрута така, че да остане тънък слой от нея върху кората. Издълбаната вътрешност нарежете на малки парченца, като отстраните бялата ципа между резените.
5. Напълнете половинката грейпфрут със сместа от маринована скумрия и фенел. Поръсете с парченца грейпфрут и кръгчета ото зелената част на фенела. Накрая поръсете със ситно нарязан кориандър.
2. Разрежете грейпфрута на две половини и изтискайте сока на едната върху рибата. Настържете фино и малко от кората на другата половина грейпфрут. Разбъркайте добре рибата. нарежете на много ситно листата кориандър /може да използвате и магданоз/ и ги добавете при рибата. Добавете откъснатите листенца мащерка и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре и поставете в хладилник за 20 минути.
3. Отстранете твърдата част в долната част на фенела. Нарежете на тънки полумесеци половината фенел, а зелените части - на тънки кръгчета. Добавете бялата нарязана част на фенела към рибата и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
4. Може да сервирате севичето в купички или в половинки грейпфрут. За целта издълбайте внимателно с остър нож вътрешността на грейпфрута така, че да остане тънък слой от нея върху кората. Издълбаната вътрешност нарежете на малки парченца, като отстраните бялата ципа между резените.
5. Напълнете половинката грейпфрут със сместа от маринована скумрия и фенел. Поръсете с парченца грейпфрут и кръгчета ото зелената част на фенела. Накрая поръсете със ситно нарязан кориандър.
Продукти
- 3 филета от скумрия 1 грейпфрут 5 листа пресен кориандър 0.5 грейпфрут 0.5 глава фенел сол и черен пипер 1 стрък кориандър 1 стрък мащерка
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Габриеле Спонза
Бананови кюфтета
Рецепти Габриеле Спонза
Сандвич с пилешки рулца
Рецепти Габриеле Спонза
Доматена супа със сироп от нар
Рецепти Габриеле Спонза
Лефер с полента
Рецепти Габриеле Спонза
Сос тартар
Рецепти Габриеле Спонза
Бонфиле с пюре от целина
Рецепти Габриеле Спонза
Ябълков десерт
Рецепти Габриеле Спонза
Агнешки котлети с пюре от фенел
Рецепти Габриеле Спонза
Крем-супа от сладки картофи
Рецепти Габриеле Спонза
Ябълков крамбъл