Ябълков крамбъл
Рецепта от: Габриеле Спонза
1. Обелете едната ябълка и я нарежете на дребни кубчета. Другите две ябълки измийте и подсушете добре. Настържете ги на едро ренде.
2. В купа сложете настърганите ябълки и нарязаната ябълка. Разрежете шушулката ванилия и остържете вътрешността и. Добавете я при ябълките, а шушулката запазете за украса. Добавете сушените червени боровинки и разбъркайте.
3. Загрейте леко тиган и изсипете сместа с ябълките в него. задушавайте докато ябълките пуснат сока си и променят цвета си. Поръсете канела и разбъркайте.
4. Пресипете ябълките в тавичка и ги разстелете равномерно.
5. В купа сложете маслото нарязано на кубчета, брашното и захарта. С ръце смесете продуктите, докато се образуват трохи. Добавете овесените ядки и канелата и разбъркайте отново. Поставете трохите върху ябълките, като ги разпределите равномерно и ги притиснете. Печете крамбъла в предварително загрята фурна ан 200 градуса, до златисто.
6. Сервирайте ябълковия крамбъл, гарниран с топка сметанов сладолед и украсете с празната шушулка ванилия.
2. В купа сложете настърганите ябълки и нарязаната ябълка. Разрежете шушулката ванилия и остържете вътрешността и. Добавете я при ябълките, а шушулката запазете за украса. Добавете сушените червени боровинки и разбъркайте.
3. Загрейте леко тиган и изсипете сместа с ябълките в него. задушавайте докато ябълките пуснат сока си и променят цвета си. Поръсете канела и разбъркайте.
4. Пресипете ябълките в тавичка и ги разстелете равномерно.
5. В купа сложете маслото нарязано на кубчета, брашното и захарта. С ръце смесете продуктите, докато се образуват трохи. Добавете овесените ядки и канелата и разбъркайте отново. Поставете трохите върху ябълките, като ги разпределите равномерно и ги притиснете. Печете крамбъла в предварително загрята фурна ан 200 градуса, до златисто.
6. Сервирайте ябълковия крамбъл, гарниран с топка сметанов сладолед и украсете с празната шушулка ванилия.
Продукти
- 3 ябълки Грани Смит 3 с.л. сушени червени боровинки 1 шушулка ванилия щипка канела 1 лимон настъргана кора и сок 6 с.л. захарЗа трохите:50 г студено масло 100 г брашно 2 с.л. кафява захар 4 с.л. овесени ядки щипка канелаДопълнително: сметанов сладолед
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Габриеле Спонза
Бананови кюфтета
Рецепти Габриеле Спонза
Сандвич с пилешки рулца
Рецепти Габриеле Спонза
Доматена супа със сироп от нар
Рецепти Габриеле Спонза
Лефер с полента
Рецепти Габриеле Спонза
Сос тартар
Рецепти Габриеле Спонза
Бонфиле с пюре от целина
Рецепти Габриеле Спонза
Севиче със скумрия
Рецепти Габриеле Спонза
Ябълков десерт
Рецепти Габриеле Спонза
Агнешки котлети с пюре от фенел
Рецепти Габриеле Спонза
Крем-супа от сладки картофи