Ябълков крамбъл

Ябълков крамбъл

Начин на приготвяне:

1. Обелете едната ябълка и я нарежете на дребни кубчета. Другите две ябълки измийте и подсушете добре. Настържете ги на едро ренде.
2. В купа сложете настърганите ябълки и нарязаната ябълка. Разрежете шушулката ванилия и остържете вътрешността и. Добавете я при ябълките, а шушулката запазете за украса. Добавете сушените червени боровинки и разбъркайте.
3. Загрейте леко тиган и изсипете сместа с ябълките в него. задушавайте докато ябълките пуснат сока си и променят цвета си. Поръсете канела и разбъркайте.
4. Пресипете ябълките в тавичка и ги разстелете равномерно.
5. В купа сложете маслото нарязано на кубчета, брашното и захарта. С ръце смесете продуктите, докато се образуват трохи. Добавете овесените ядки и канелата и разбъркайте отново. Поставете трохите върху ябълките, като ги разпределите равномерно и ги притиснете. Печете крамбъла в предварително загрята фурна ан 200 градуса, до златисто.
6. Сервирайте ябълковия крамбъл, гарниран с топка сметанов сладолед и украсете с празната шушулка ванилия.

Продукти

  • 3 ябълки Грани Смит
  • 3 с.л. сушени червени боровинки
  • 1 шушулка ванилия
  • щипка канела
  • 1 лимон
  • настъргана кора и сок
  • 6 с.л. захар

За трохите:

  • 50 г студено масло
  • 100 г брашно
  • 2 с.л. кафява захар
  • 4 с.л. овесени ядки
  • щипка канела

Допълнително:

  • сметанов сладолед

Свързани рецепти