Сандвич с пилешки рулца
Рецепта от: Габриеле Спонза
1. Почистеното от всякакви жилки парче пилешки гърди разрежете на две, по хоризонтал и го разтворете като пеперуда. Поставете месото между два листа хартия за печене и го начукайте внимателно, до изтъняване.
2. Обелете и нарежете на ситно едната скилидка чесън. Почистете чушката и я нарежете на много тънки лентички. Разрежете „пеперудата“ от месо на две.
3. Поръсете чесъна върху двете парчета месо. В единия край на всяко парче поставете снопче от лентички червена чушка. По средата намажете от пюрето от чушки. Настържете зряло сирене. Поръсете с черен пипер и завийте двете парчета месо на руло, забодете с по една клечка. Поръсете рулцата със сол и черен пипер.
4. Загрейте тиган с 1 с.л. зехтин, поръсете щипка сол и изпържете пилешките рулца от всички страни, до златисто. Щом рулцата се стегнат, извадете клечката, с която са захванати.
5. Почистете моркова и го нарежете на тънки ленти с помощта на остър нож или белачка за зеленчуци. Репичката също нарежете на много тънки кръгчета. Небелената ябълка нарежете на много тънки полукръгчета.
6. Разрежете франзелата на две, по дължина, а след това на по-малки парчета. Запечете хлебчетата в тигана при рулцата. Натрийте ги с разрязана скилидка чесън. Върху всяко хлебче подредете ленти моркови, резени ябълка, листа рукола. Поръсете със сол, черен пипер и сос от нар. Разрежете рулцата на две. Поставете по две парчета рулце върху всяка филийка. Украсете с кръгчета репичка.
2. Обелете и нарежете на ситно едната скилидка чесън. Почистете чушката и я нарежете на много тънки лентички. Разрежете „пеперудата“ от месо на две.
3. Поръсете чесъна върху двете парчета месо. В единия край на всяко парче поставете снопче от лентички червена чушка. По средата намажете от пюрето от чушки. Настържете зряло сирене. Поръсете с черен пипер и завийте двете парчета месо на руло, забодете с по една клечка. Поръсете рулцата със сол и черен пипер.
4. Загрейте тиган с 1 с.л. зехтин, поръсете щипка сол и изпържете пилешките рулца от всички страни, до златисто. Щом рулцата се стегнат, извадете клечката, с която са захванати.
5. Почистете моркова и го нарежете на тънки ленти с помощта на остър нож или белачка за зеленчуци. Репичката също нарежете на много тънки кръгчета. Небелената ябълка нарежете на много тънки полукръгчета.
6. Разрежете франзелата на две, по дължина, а след това на по-малки парчета. Запечете хлебчетата в тигана при рулцата. Натрийте ги с разрязана скилидка чесън. Върху всяко хлебче подредете ленти моркови, резени ябълка, листа рукола. Поръсете със сол, черен пипер и сос от нар. Разрежете рулцата на две. Поставете по две парчета рулце върху всяка филийка. Украсете с кръгчета репичка.
Продукти
- 1 пилешки гърди 1 червена чушка 2 скилидки чесън 1 с.л. пюре от чушки 100 г сирене грюер сол и черен пипер 1 морков зехтин 1 зелена ябълка 1 репичка 1 франзела 8 листа рукола сос от нар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща