Доматена супа със сироп от нар
1. Нарежете на ситно обелените лук и чесън. запържете ги в загрят тиган с 2-3 с.л. зехтин.
2. Добавете разрязаните на половинки чери доматчета /сорт Рома/ и ги задушете докато отделят сока си. Добавете захарта и прехвърлете доматите в тавичка. Полейте доматите със сироп от нар и поръсете с листа босилек. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 10-15 минути.
3. За пестото сложете в блендер предварително накиснатите до омекване в зехтин сушени домати. Добавете обелените скилидки чесън, кедровите ядки и зехтин. Пасирайте. Добавете настърган пармезан и отново пасирайте.
4. Пресипете печените домати в тенджера, като отстраните листата босилек. Добавете бульон и оставете супата да поври 5-6 минути. След това пасирайте до гладкост.
5. Върнете супата на котлона и добавете сметаната на струйка, като разбърквате енергично.
6. Сервирайте топлата доматена супа, поръсена с настърган пармезан. Добавете 1 с.л. песто от сушени домати и щипка кедрови ядки.

Продукти

  • За пестото:

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички