Крем-супа от сладки картофи
1. Обелете земните ябълки и ги накиснете във вода и ги нарежете на малки кубчета непосредствено преди готвенето им. Обелете и нарежете сладкия картоф на малки кубчета. Почистете моркова и го нарежете на малки кубчета. Обелете скилидката чесън и я нарежете на филийки.
2. сипете 2-3 с.л. зехтин в дъблока тенджера и запържете нарязаните зеленчуци в него. Добавете листенца мащерка и накъсани листа босилек. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте за още 2-3 минути.
3. Покрийте зеленчуците с вода, но да се виждат. Захлупете и варете до омекване. Дръпнете тенджерата от котлона и пасирайте зеленчуците. Добавете още малко вода и разбъркайте. След това добавете прясното мляко и сметаната и разбъркайте. Супата не трябва да е течна.
4. В отделен съд разтопете маслото на слаб огън. Добавете сладкия и лютия червен пипер и запържете за кратко.
5. Сервирайте крем-супата в дълбоки чинии. Поръсете със супена лъжица масло с червен пипер. Поръсете с накъсани листа магданоз и начупена гризина.

Продукти

  • 1 сладък картоф 6 земни ябълки 1 скилидка чесън 1 морков зехтин 2 стръка мащерка 4 листа босилек сол и черен пипер вода 1.5 ч.ч. прясно мляко 1 с.л. масло 0.5 ч.ч. течна сметана щипка сладък червен пипер щипка едър лют червен пипер 1 стрък магданоз гризини

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички