Пържена пикантна аншоа
Рецепта от: Габриеле Спонза
1. Почистете рибките от вътрешности и махнете главите им. Измийте добре под течаща вода и подсушете.
2. В купа сипете брашното и начупете с ръце натурален царевичен корнфлейкс. Разбъркайте.
3. В хаванче счукайте зърна кориандър, едра сол и люспи червен пипер. Добавете ги при брашното и корфлейкса и разбъркайте. Оваляйте рибките в сместа много добре. След това ги сложете в цедка и ги изтръскайте.
4. Загрейте 1 пръст олио в тиган и изпържете аншоата. Извадете с помощта на решетеста лъжица върху кухненска салфетка. Поръсете с малко сол, черен пипер и едър лют червен пипер. Разбъркайте.
5. За пестото откъснете стъблата на магданоза и ги изхвърлете. Останалата част сложете в блендер заедно с настъргания пармезан и около 30 мл зехтин. Пасирайте. Овкусете със сол и черен пипер и отново пасирайте.
6. сервирайте рибата в кофичка, в която има фунийка от хартия за печене. Поръсете с малко сол, 1-2 с.л. магданозено песто и съвсем малко настърган пармезан. Гарнирайте с резен лимон.
2. В купа сипете брашното и начупете с ръце натурален царевичен корнфлейкс. Разбъркайте.
3. В хаванче счукайте зърна кориандър, едра сол и люспи червен пипер. Добавете ги при брашното и корфлейкса и разбъркайте. Оваляйте рибките в сместа много добре. След това ги сложете в цедка и ги изтръскайте.
4. Загрейте 1 пръст олио в тиган и изпържете аншоата. Извадете с помощта на решетеста лъжица върху кухненска салфетка. Поръсете с малко сол, черен пипер и едър лют червен пипер. Разбъркайте.
5. За пестото откъснете стъблата на магданоза и ги изхвърлете. Останалата част сложете в блендер заедно с настъргания пармезан и около 30 мл зехтин. Пасирайте. Овкусете със сол и черен пипер и отново пасирайте.
6. сервирайте рибата в кофичка, в която има фунийка от хартия за печене. Поръсете с малко сол, 1-2 с.л. магданозено песто и съвсем малко настърган пармезан. Гарнирайте с резен лимон.
Продукти
- 600 г аншоа 4 с.л. брашно 3 с.л. корнфлейкс 2 щипки кориандър 2 щипки едър лют червен пипер щипка сол олио за пърженеЗа пестото:1 връзка магданоз 100 г пармезан зехтин сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Габриеле Спонза
Бананови кюфтета
Рецепти Габриеле Спонза
Сандвич с пилешки рулца
Рецепти Габриеле Спонза
Доматена супа със сироп от нар
Рецепти Габриеле Спонза
Лефер с полента
Рецепти Габриеле Спонза
Сос тартар
Рецепти Габриеле Спонза
Бонфиле с пюре от целина
Рецепти Габриеле Спонза
Севиче със скумрия
Рецепти Габриеле Спонза
Ябълков десерт
Рецепти Габриеле Спонза
Агнешки котлети с пюре от фенел
Рецепти Габриеле Спонза
Крем-супа от сладки картофи