Пържена пикантна аншоа

Пържена пикантна аншоа

Начин на приготвяне:

1. Почистете рибките от вътрешности и махнете главите им. Измийте добре под течаща вода и подсушете.
2. В купа сипете брашното и начупете с ръце натурален царевичен корнфлейкс. Разбъркайте.
3. В хаванче счукайте зърна кориандър, едра сол и люспи червен пипер. Добавете ги при брашното и корфлейкса и разбъркайте. Оваляйте рибките в сместа много добре. След това ги сложете в цедка и ги изтръскайте.
4. Загрейте 1 пръст олио в тиган и изпържете аншоата. Извадете с помощта на решетеста лъжица върху кухненска салфетка. Поръсете с малко сол, черен пипер и едър лют червен пипер. Разбъркайте.
5. За пестото откъснете стъблата на магданоза и ги изхвърлете. Останалата част сложете в блендер заедно с настъргания пармезан и около 30 мл зехтин. Пасирайте. Овкусете със сол и черен пипер и отново пасирайте.
6. сервирайте рибата в кофичка, в която има фунийка от хартия за печене. Поръсете с малко сол, 1-2 с.л. магданозено песто и съвсем малко настърган пармезан. Гарнирайте с резен лимон.

Продукти

  • 600 г аншоа
  • 4 с.л. брашно
  • 3 с.л. корнфлейкс
  • 2 щипки кориандър
  • 2 щипки едър лют червен пипер
  • щипка сол
  • олио за пържене

За пестото:

  • 1 връзка магданоз
  • 100 г пармезан
  • зехтин
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти