Лефер с полента
Рецепта от: Габриеле Спонза
1. Сипете 1-1.5 ч.ч. в тенджерка. Добавете сухата салвия, разбъркайте. Изсипете брашното за качамак на струйка, като бъркате енергично. Бъркайте в продължение на 5 минути, след това дръпнете от котлона. Добавете прясното мляко и разбъркайте, докато то се поеме. Овкусете със сол и черен пипер и малка бучка масло. Върнете на котлона и продължете да бъркате енергично до получаването на еластична смес. Накрая настържете сиренето и разбъркайте.
2. Загрейте тиган и разтопете в него малка бучка масло. Поставете ринг по средата на тигана и го напълнете с полента догоре, загладете. Запържете полентата от двете страни, като я обръщате внимателно. Щом полентата се стегне, внимателно отстранете ринга и запечете още малко, до златисто.
3. Загрейте тиган с 1 с.л. зехтин. Смачкайте небелена скилидка чесън с нож и я пуснете в тигана да овкуси зехтина за 1-2 минути. Извадете скилидката чесън и поставете в тигана предварително приготвените 2 филета лаврак с кожа – с кожата надолу. Пържете от двете страни, като поръсвате със сол и черен пипер.
4. Сервирайте пържения лаврак върху основа от полента. Върху рибата подредете много тънки кръгчета репичка, лайм и листа рукола. Поръсете със сол и черен пипер.
2. Загрейте тиган и разтопете в него малка бучка масло. Поставете ринг по средата на тигана и го напълнете с полента догоре, загладете. Запържете полентата от двете страни, като я обръщате внимателно. Щом полентата се стегне, внимателно отстранете ринга и запечете още малко, до златисто.
3. Загрейте тиган с 1 с.л. зехтин. Смачкайте небелена скилидка чесън с нож и я пуснете в тигана да овкуси зехтина за 1-2 минути. Извадете скилидката чесън и поставете в тигана предварително приготвените 2 филета лаврак с кожа – с кожата надолу. Пържете от двете страни, като поръсвате със сол и черен пипер.
4. Сервирайте пържения лаврак върху основа от полента. Върху рибата подредете много тънки кръгчета репичка, лайм и листа рукола. Поръсете със сол и черен пипер.
Продукти
- 1 лефер филе зехтин 1 скилидка чесън сол и черен пипер 1 репичка 1 лайм 5 листа рукола гореща вода 1 с.л. суха салвия 3 с.л. царевичен грис за качамак 0.5 ч.ч. прясно мляко масло 50 г сирене грюер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Габриеле Спонза
Бананови кюфтета
Рецепти Габриеле Спонза
Сандвич с пилешки рулца
Рецепти Габриеле Спонза
Доматена супа със сироп от нар
Рецепти Габриеле Спонза
Сос тартар
Рецепти Габриеле Спонза
Бонфиле с пюре от целина
Рецепти Габриеле Спонза
Севиче със скумрия
Рецепти Габриеле Спонза
Ябълков десерт
Рецепти Габриеле Спонза
Агнешки котлети с пюре от фенел
Рецепти Габриеле Спонза
Крем-супа от сладки картофи
Рецепти Габриеле Спонза
Ябълков крамбъл