Лефер с полента
1. Сипете 1-1.5 ч.ч. в тенджерка. Добавете сухата салвия, разбъркайте. Изсипете брашното за качамак на струйка, като бъркате енергично. Бъркайте в продължение на 5 минути, след това дръпнете от котлона. Добавете прясното мляко и разбъркайте, докато то се поеме. Овкусете със сол и черен пипер и малка бучка масло. Върнете на котлона и продължете да бъркате енергично до получаването на еластична смес. Накрая настържете сиренето и разбъркайте.
2. Загрейте тиган и разтопете в него малка бучка масло. Поставете ринг по средата на тигана и го напълнете с полента догоре, загладете. Запържете полентата от двете страни, като я обръщате внимателно. Щом полентата се стегне, внимателно отстранете ринга и запечете още малко, до златисто.
3. Загрейте тиган с 1 с.л. зехтин. Смачкайте небелена скилидка чесън с нож и я пуснете в тигана да овкуси зехтина за 1-2 минути. Извадете скилидката чесън и поставете в тигана предварително приготвените 2 филета лаврак с кожа – с кожата надолу. Пържете от двете страни, като поръсвате със сол и черен пипер.
4. Сервирайте пържения лаврак върху основа от полента. Върху рибата подредете много тънки кръгчета репичка, лайм и листа рукола. Поръсете със сол и черен пипер.

Продукти

  • 1 лефер филе зехтин 1 скилидка чесън сол и черен пипер 1 репичка 1 лайм 5 листа рукола гореща вода 1 с.л. суха салвия 3 с.л. царевичен грис за качамак 0.5 ч.ч. прясно мляко масло 50 г сирене грюер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички