1. Начупете шоколада и го сложете в купа заедно с маслото и кафето. Разтопете шоколада на водна баня. добавете щипка сол и дръпнете от огъня.
2. Разбийте жълтъците със захарта до пухкавост. Добавете коняк и щипка сол и поставете купата на водна баня. Разбивайте енергично, докато жълтъците изсветлеят и се сгъстят. Веднага след това я поставете на ледена баня - в купа със студена вода и лед. Разбивайте докато сместа изстине.
3. Разбийте сметана с помощта на миксер до гъстотата на кисело мляко.
4. Добавете разтопения шоколад към жълтъците на струйка, като разбивате енергично. Сместа трябва да е гладка и лъскава. След това добавете битата сметана на порци, като разбърквате внимателно, с помощта на шпатула.
5. Разпределете шоколадовия мус в стъклени чаши или купички и поставете в хладилник за 2-3 часа.
6. Поръсете шоколадовия мус със ситно нарязан захаросан джинджифил и поръсете с малко какао. Гарнирайте с шишчета, на които са нанизани боровинки и малини.

Продукти

  • 200 г натурален шоколад 150 г масло 3 с.л. кафе еспресо 0.5 ч.л. сол 4 жълтъка 100 г захар 2 с.л. коняк или бренди 200 мл течна сметанаЗа гарниране: боровинки малини захаросан джинджифил какао

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички