1. Сварете лещата заедно с 1 нарязана на ситно скилидка чесън и стрък мащерка. Когато е готова, отцедете и полейте със студена вода, за да спрете процесът на готвене. Отцедете я добре. 

2. Смесете цеденото кисело мляко със стрита на паста скилидка чесън и накълцаните мента, естрагон и магданоз. Посолете и разбъркайте. 

3. Обелете и нарежете краставицата и целината на ивици. Смесете ги с лещата. Овкусете със зехтин, лимонов сок, горчица, сол и пипер на вкус. 

4. В чиния сложете от цеденото мляко, отгоре поставете от лещата и сервирайте.

Продукти

  • 300 г черна леща 1 краставица 2 стъбла селъри 2 стръка мента 4 стръка естрагон 4 стръка магданоз 200 г цедено кисело мляко 2 скилидки ччесън 1 стрък мащерка 1 ч.л. горчица 50 мл зехтин 4 с.л. лимонов сок сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички