Начин на приготвяне:

1. Сварете лещата заедно с 1 нарязана на ситно скилидка чесън и стрък мащерка. Когато е готова, отцедете и полейте със студена вода, за да спрете процесът на готвене. Отцедете я добре. 

2. Смесете цеденото кисело мляко със стрита на паста скилидка чесън и накълцаните мента, естрагон и магданоз. Посолете и разбъркайте. 

3. Обелете и нарежете краставицата и целината на ивици. Смесете ги с лещата. Овкусете със зехтин, лимонов сок, горчица, сол и пипер на вкус. 

4. В чиния сложете от цеденото мляко, отгоре поставете от лещата и сервирайте.

Продукти

  • 300 г черна леща
  • 1 краставица
  • 2 стъбла селъри
  • 2 стръка мента
  • 4 стръка естрагон
  • 4 стръка магданоз
  • 200 г цедено кисело мляко
  • 2 скилидки ччесън
  • 1 стрък мащерка
  • 1 ч.л. горчица
  • 50 мл зехтин
  • 4 с.л. лимонов сок
  • сол и черен пипер на вкус

Свързани рецепти