Начин на приготвяне:

1. Нарежете дивия лук на ситно и го добавете към крем-сиренето. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре. Може сами да направите маслинова паста от черни или зелени маслини, или да ползвате купешка. Вместо тапенада може да използвате и песто.
2. Измийте добре краставицата и я нарежете на тънки ленти. Ако е необходимо, отстранете семките от вътрешността на краставицата.
3. Намажете всяка тортиля с тънък слой крем-сирене, след това с тънък слой маслинова паста. В едната половина на тортилята подредете тънки слайсове пушена шунка, а върху тях подредете няколко ивички краставица.
4. Завийте стегнато руло. Нарежете го на хапки, като всяка хапка пробождате с коктейлна клечка. Подредете хапките в кръгла чиния.

Продукти

  • 1 връзка див лук
  • 1 бурканче тапенада /маслинова паста/
  • 200 г крем-сирене
  • 1 краставица
  • 300 г пушена шунка
  • 4 тортили или други тънки питки

Свързани рецепти