Ризото с шоколад
Рецепта от: Габриеле Спонза

1. За бульона сипете врялата вода в тенджера и пуснете в нея пръчките канела, карамфила и по 1 парче тънко обелена кора от лайма и лимона.
2. Сипете капка зехтин в тиган уок и го разнесете по дъното и стените му с помощта на салфетка. Сложете тигава върху котлона и сипете сухия ориз. Запечете ориза, докато зърната му се разпукат.
3. Налейте 2 черпака горещ бульон и оставете ориза да го поеме, като само разтръсквате леко тигана. След това наливайте от бульона, по 2 черпака наведнъж, като разбърквате енергично, докато течността се абсорбира. На ориза са му необходими около 15 минути, за да се свари.
4. Накрая добавете маслото и разбъркайте енергично, за да се разтопи то. След това добавете нарязания или начупен шоколад и отново бъркайте енергично.
5. Сипете шоколадово ризото в плоска чиния и потупайте по дъното, като едновременно с това разстилате ризотото с въртеливи движения. Поръсете с тънки ивички лимонова кора и тънка струйка сметана- пълномаслена течна животинска или предварително леко разбита заквасена.
2. Сипете капка зехтин в тиган уок и го разнесете по дъното и стените му с помощта на салфетка. Сложете тигава върху котлона и сипете сухия ориз. Запечете ориза, докато зърната му се разпукат.
3. Налейте 2 черпака горещ бульон и оставете ориза да го поеме, като само разтръсквате леко тигана. След това наливайте от бульона, по 2 черпака наведнъж, като разбърквате енергично, докато течността се абсорбира. На ориза са му необходими около 15 минути, за да се свари.
4. Накрая добавете маслото и разбъркайте енергично, за да се разтопи то. След това добавете нарязания или начупен шоколад и отново бъркайте енергично.
5. Сипете шоколадово ризото в плоска чиния и потупайте по дъното, като едновременно с това разстилате ризотото с въртеливи движения. Поръсете с тънки ивички лимонова кора и тънка струйка сметана- пълномаслена течна животинска или предварително леко разбита заквасена.
Продукти
- 2 литра гореща вода 2 пръчки канела 3 гвоздейчета карамфил 1 лайм 1 лимон зехтин 2 ч.ч. ориз арборио 1 с.л. масло 150 г натурален шоколад едър лют червен пипер сметана
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Габриеле Спонза
Бананови кюфтета
Рецепти Габриеле Спонза
Сандвич с пилешки рулца
Рецепти Габриеле Спонза
Доматена супа със сироп от нар
Рецепти Габриеле Спонза
Лефер с полента
Рецепти Габриеле Спонза
Сос тартар
Рецепти Габриеле Спонза
Бонфиле с пюре от целина
Рецепти Габриеле Спонза
Севиче със скумрия
Рецепти Габриеле Спонза
Ябълков десерт
Рецепти Габриеле Спонза
Агнешки котлети с пюре от фенел
Рецепти Габриеле Спонза
Крем-супа от сладки картофи