Рецепта за реване
Рецепта от: Максут Ашкар

Класическа турска рецепта за реване с грис, залято със захарен сироп, овкусен с лимон, мандарина и липов цвят.
1. За тази рецепта за реване първо разбийте яйцата със захарта в купа, с помощта на миксер.
2. В друга купа смесете брашното и гриса. Добавете ги малко по малко към сместа с яйцата, като разбивате с миксер. Сместа за реването с грис трябва да е напълно гладка. Добавете маковете семе и разбийте отново.
3. Намаслете дъното и стените на правоъгълна дълбока тавичка. Изсипете сместа в нея, не трябва да запълвате повече от 2/3 от обема на тавичката. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 35 минути.
4. За сиропа за реването с грис сипете захарта и водата в тенджерка. Бъркайте с помощта на тел, докато захарта се разтопи. Добавете тънко кръгче лимон и сушен лавандулов цвят. Разбъркайте и оставете сиропа да заври. Добавете сока от мандарина, намалете силата на огъня и оставете сиропа да се посгъсти.
5. Прецедете сиропа през цедка в друг съд. Залейте топлото реване с горещия сироп. Нарежете реването на еднакви квардатни парчета, за да се поеме по-добре сиропа. Оставете настрани за 1 час.
6. Щом изпълните рецептата за реване, сервирайте парче сиропирано реване, поръсено с щипка маково семе.

1. За тази рецепта за реване първо разбийте яйцата със захарта в купа, с помощта на миксер.
2. В друга купа смесете брашното и гриса. Добавете ги малко по малко към сместа с яйцата, като разбивате с миксер. Сместа за реването с грис трябва да е напълно гладка. Добавете маковете семе и разбийте отново.
3. Намаслете дъното и стените на правоъгълна дълбока тавичка. Изсипете сместа в нея, не трябва да запълвате повече от 2/3 от обема на тавичката. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 35 минути.
4. За сиропа за реването с грис сипете захарта и водата в тенджерка. Бъркайте с помощта на тел, докато захарта се разтопи. Добавете тънко кръгче лимон и сушен лавандулов цвят. Разбъркайте и оставете сиропа да заври. Добавете сока от мандарина, намалете силата на огъня и оставете сиропа да се посгъсти.
5. Прецедете сиропа през цедка в друг съд. Залейте топлото реване с горещия сироп. Нарежете реването на еднакви квардатни парчета, за да се поеме по-добре сиропа. Оставете настрани за 1 час.
6. Щом изпълните рецептата за реване, сервирайте парче сиропирано реване, поръсено с щипка маково семе.

Продукти
- 6 яйца 85 г фина захар 100 г брашно 150 г пшеничен грис шепа маково семе масло за намазванеЗа сиропа:800 г фина захар 300 мл вода 1 резен лимон 1 ч.л. лавандулов цвят 200 мл сок от мандарини
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Максут Ашкар
Лимонада с червено цвекло
Рецепти Максут Ашкар
Кюфтета от нахут и кайма
Рецепти Максут Ашкар
Хумус
Рецепти Максут Ашкар
Зелен фасул със зехтин
Рецепти Максут Ашкар
Пелте
Рецепти Максут Ашкар
Супа лебание
Рецепти Максут Ашкар
Шербет с хибискус
Рецепти Максут Ашкар
Сиропирани хапки
Рецепти Максут Ашкар
Айрян с мента
Рецепти Максут Ашкар
Капуска