Рейнджърски соленки
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Запечете 70 г от лешниците в тавичка, на 180 градуса, до златисто. Останалите лешници смелете фино.
2. В купа смесете смлените лешници, брашното от елда и бакпулвера. Разбъркайте. В друга купа смесете киселото мляко, яйцата, олиото и солта. Разбъркайте.
3. Натрошете запечените лешници, като ги натискате с дъното на някакъв съд. Сипете ги при сухите продукти. След това добавете течните продукти към сухите и разбъркайте внимателно до хомогенност.
4. Поставете хартиени кошнички в гнездата на форма за малки мъфини. Разпределете кексовата смес в кошничките. Печете соленките в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути.
5. За топинга с гъби нарежете и накъсайте гъбите - печурки, кралски печурки, кладница. Лукът нарежете на много ситно. Запържете лука и гъбите в малко олио. Добавете нарязания на ситно див лук и разбъркайте. Овкусете със сол, черен пипер и кимион. Накрая добавете бялото вино и разбъркайте.
6. Сложете по малко от задушените гъби върху всяка соленка.
2. В купа смесете смлените лешници, брашното от елда и бакпулвера. Разбъркайте. В друга купа смесете киселото мляко, яйцата, олиото и солта. Разбъркайте.
3. Натрошете запечените лешници, като ги натискате с дъното на някакъв съд. Сипете ги при сухите продукти. След това добавете течните продукти към сухите и разбъркайте внимателно до хомогенност.
4. Поставете хартиени кошнички в гнездата на форма за малки мъфини. Разпределете кексовата смес в кошничките. Печете соленките в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути.
5. За топинга с гъби нарежете и накъсайте гъбите - печурки, кралски печурки, кладница. Лукът нарежете на много ситно. Запържете лука и гъбите в малко олио. Добавете нарязания на ситно див лук и разбъркайте. Овкусете със сол, черен пипер и кимион. Накрая добавете бялото вино и разбъркайте.
6. Сложете по малко от задушените гъби върху всяка соленка.
Продукти
- За тестото:210 г белени лешници 150 г брашно от елда 9 г бакпулвер 2 яйца 300 мл рядко кисело мляко 80 мл слънчогледово олио 1 ч.л. солЗа топинга:400 г смес от гъби 1 глава лук шалот 0.5 връзка див лук олио 100 мл бяло вино сол и черен пипер щипка смлян кимион
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад
Рецепти Рудолф ван Веен
Сладка пица с плодове