Рейнджърски соленки

Рейнджърски  соленки

Начин на приготвяне:

1. Запечете 70 г от лешниците в тавичка, на 180 градуса, до златисто. Останалите лешници смелете фино.
2. В купа смесете смлените лешници, брашното от елда и бакпулвера. Разбъркайте. В друга купа смесете киселото мляко, яйцата, олиото и солта. Разбъркайте.
3. Натрошете запечените лешници, като ги натискате с дъното на някакъв съд. Сипете ги при сухите продукти. След това добавете течните продукти към сухите и разбъркайте внимателно до хомогенност.
4. Поставете хартиени кошнички в гнездата на форма за малки мъфини. Разпределете кексовата смес в кошничките. Печете соленките в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути.
5. За топинга с гъби нарежете и накъсайте гъбите - печурки, кралски печурки, кладница. Лукът нарежете на много ситно. Запържете лука и гъбите в малко олио. Добавете нарязания на ситно див лук и разбъркайте. Овкусете със сол, черен пипер и кимион. Накрая добавете бялото вино и разбъркайте.
6. Сложете по малко от задушените гъби върху всяка соленка.

Продукти

За тестото:

  • 210 г белени лешници
  • 150 г брашно от елда
  • 9 г бакпулвер
  • 2 яйца
  • 300 мл рядко кисело мляко
  • 80 мл слънчогледово олио
  • 1 ч.л. сол

За топинга:

  • 400 г смес от гъби
  • 1 глава лук шалот
  • 0.5 връзка див лук
  • олио
  • 100 мл бяло вино
  • сол и черен пипер
  • щипка смлян кимион

Свързани рецепти