Начин на приготвяне:

1. Вземете половината или 1/3 от тестото, в зависимост от това колко тънка искате да бъде пицата. Поръсете брашно върху плота и разстелете с ръце тестото. След това го разточете във формата на кръг и го прехвърлете в тава за пица, оформете ръб.
2. За плънката обелете и нарежете лука много на ситно. Настържете моркова и целината. Запържете зеленчуците в дълбока тенджера с 1 с.л. олио за 3-4 минути. Овкусете със сол и черен пипер и добавете телешката кайма. Разбъркайте докато тя прочени цвета си. След това добавете нарязаните домати и червеното вино. Захлупете съда и оставете каймата да къкри 30-40 минути.
3. Разточете тестото върху поръсен с брашно плот, тънко. Прехвърлете тестото в намаслена тава за пица. Намажете го със сметана, върху нея разпределете от плънката. Отгоре подредете филийки моцарела, поръсете с риган. Печете пицата в предварително загрята фурна на 230 градуса 10 минути.
4. Гарнирайте пицата с резенчета чери домати и листа босилек.

Продукти

  • 300 г смляно телешко месо
  • 1 малка глава лук
  • 1 морков
  • 1 малка глава целина
  • 200 мл червено вино
  • 3 белени домата
  • 100 г заквасена сметана
  • 1 топка моцарела
  • 1 ч.л. сух риган
  • 5 чери доматчета
  • 2 стръка босилек
  • тесто за пица

Свързани рецепти