Начин на приготвяне:

1. Начупете шоколада на парчета в стъклена купа и го разтопете на водна баня. Добавете маслото и разбъркайте докато сместа стане гладка и лъскава. Дръпнете от огъня и поставете на студена водна баня, за да се охлади шоколада. Бъркайте.
2. В друга купа разбийте белтъците на сняг, с помощта на миксер. Добавете на струйка захарта, а след това и брашното и бакпулвера, без да спирате разбиването. Накрая добавете жълтъците един по един и разбъркайте.
3. Нарежете на парченца бял и черен шоколад и ги добавете в сместа. Добавете изстиналия разтопен шоколад. Разбъркайте внимателно с помощта на шпатула.
4. Пресипете сместа в намаслена и постлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-35 минути. Охладете добре браунито и го извадете от формата наобратно.
5. За украсата разтопете на водна баня 100 г бял шоколад. Постелете хартия за печене върху плоска чиния и с помощта на лъжици оформете капки или други фигури. Веднага поставете шоколада във фризер, да се стегне.
6. Нарежете браунито на триъгълни парчета и ги украсете с фигурки от бял шоколад.

Продукти

  • 3 яйца
  • 200 г натурален шоколад
  • 100 г бял и натурален шоколад
  • 160 г масло
  • 100 г захар
  • 3 с.л. брашно
  • 1 с.л. бакпулвер

Свързани рецепти