Царевичен хляб /проя/
Рецепта от: Ненад Великович
1. Сипете брашното в купа и добавете към него содата и солта. Разбъркайте.
2. Направете кладенче и в него сипете малко вода, като разбърквате. Добавете олиото и сипете останалата вода, като разбърквате непрекъснато. Тестото трябва да е течно, малко по-гъсто от палачинково тесто.
3. Постелете форма с пружина с хартия за печене и изсипете тестото. Печете хляба в предварително загрята фурна на 200 градуса 30-40 минути. Проверете готовността на хляба, като го прободете с клечка.
2. Направете кладенче и в него сипете малко вода, като разбърквате. Добавете олиото и сипете останалата вода, като разбърквате непрекъснато. Тестото трябва да е течно, малко по-гъсто от палачинково тесто.
3. Постелете форма с пружина с хартия за печене и изсипете тестото. Печете хляба в предварително загрята фурна на 200 градуса 30-40 минути. Проверете готовността на хляба, като го прободете с клечка.
Продукти
- 500 г фино царевично брашно 200 мл топла вода 0.5 ч.л. сода бикарбонат 1 ч.л. сол 0.5 ч.ч. олио
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Ненад Великович
Шоколадов мус
Рецепти Ненад Великович
Пържола по каубойски
Рецепти Ненад Великович
Сръбска плескавица
Рецепти Ненад Великович
Шишчета от пилешки дробчета, бекон и зеленчуци
Рецепти Ненад Великович
Салата урнебес
Рецепти Ненад Великович
Енчилада с домашно пушено сирене
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Бърз чийзкейк
Рецепти Ненад Великович
Пенне с горгонзола и круши
Рецепти Ненад Великович
Оризов чипс със салца