1. Сипете брашното в купа и добавете към него содата и солта. Разбъркайте.
2. Направете кладенче и в него сипете малко вода, като разбърквате. Добавете олиото и сипете останалата вода, като разбърквате непрекъснато. Тестото трябва да е течно, малко по-гъсто от палачинково тесто.
3. Постелете форма с пружина с хартия за печене и изсипете тестото. Печете хляба в предварително загрята фурна на 200 градуса 30-40 минути. Проверете готовността на хляба, като го прободете с клечка.

Продукти

  • 500 г фино царевично брашно 200 мл топла вода 0.5 ч.л. сода бикарбонат 1 ч.л. сол 0.5 ч.ч. олио

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички