Начин на приготвяне:
Това е класическа рецепта за сръбска плескавица. Тайната и е в състава на каймата, както и в омесването.
1. За да разберете как се прави плескавица и за да я направите, използвайте смляна кайма от месо - в месарница или вкъщи. Необходими са ви 300 г телешки шол и 200 г свински шол. Телешкото месо се смила по-едро, а свинското - по-ситно.
2. Сложете каймата в купа и добавете 10 г сол, щипка сода бикарбонат и газирана вода и я омесете добре. Оставете каймата да престои в хладилник 24 часа.
3. Нарежете лука на много ситно и го добавете към каймата. Добавете лют червен пипер на люспи и омесете каймата.
4. Намажете голяма чиния с олио. Намажете и ръцете си. Откъсвайте от каймата, оформяйте големи кръгли кюфтета, а след това ги смачквайте. Подредете плескавиците в чинията и ги оставете да постоят известно време.
5. Поставете плескавиците върху добре загрята скара, намазана с малко сланина. Върху всяка плескавица поставете по няколко тънки кръгчета люта чушка и ги притиснете хубаво. Обърнете плескавицата, щом придобие златистокафяв цвят.
Поднесете плескавиците в разрязана питка хляб, със салата урнебес. Плескавица - рецепта.

1. За да разберете как се прави плескавица и за да я направите, използвайте смляна кайма от месо - в месарница или вкъщи. Необходими са ви 300 г телешки шол и 200 г свински шол. Телешкото месо се смила по-едро, а свинското - по-ситно.
2. Сложете каймата в купа и добавете 10 г сол, щипка сода бикарбонат и газирана вода и я омесете добре. Оставете каймата да престои в хладилник 24 часа.
3. Нарежете лука на много ситно и го добавете към каймата. Добавете лют червен пипер на люспи и омесете каймата.
4. Намажете голяма чиния с олио. Намажете и ръцете си. Откъсвайте от каймата, оформяйте големи кръгли кюфтета, а след това ги смачквайте. Подредете плескавиците в чинията и ги оставете да постоят известно време.
5. Поставете плескавиците върху добре загрята скара, намазана с малко сланина. Върху всяка плескавица поставете по няколко тънки кръгчета люта чушка и ги притиснете хубаво. Обърнете плескавицата, щом придобие златистокафяв цвят.
Поднесете плескавиците в разрязана питка хляб, със салата урнебес. Плескавица - рецепта.

Продукти
- 500 г кайма смес
- 1 голяма глава лук
- щипка сода бикарбонат
- 10 г сол
- 100 мл газирана вода
- 1 ч.л. едър лют червен пипер
- 1 зелена люта чушка