1. За основата сложете брашното, нарязаното на кубчета масло, захарта, какаото и яйцата в кухненски робот и разбъркайте. В движение добавете водата и ликьора. може да омесите тестото и с ръце, но трябва да работите бързо. Сплескайте тестото, увийте го в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 30 минути.
2. Сипете сметаната в тенджерка и я оставете да кипне. Дръпнете я от огъня и добавете шоколада, начупен на парченца. Бъркайте, докато шоколадът се разтопи.
3. Разбийте яйцата с помощта на миксер. Добавете захарта на струйка, без да спирате да разбивате. Добавете поизстиналия ганаш внимателно и разбъркайте с помощта на шпатула.
4. Във форма с диаметър 26 см разстелете равномерно с ръце тестото - по дъното и стените. надупчете тестото с вилица и го печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 10 минути.
5. Изсипете пълнежа върху леко изстиналата основа и печете още 20 минути.
6. Нарежете шоколадовия тарт на триъгълни парчета и поднесете с топка сладолед.

Продукти

  • За основата:300 г брашно 150 г студено масло 2 яйца 100 г захар 50 г какао 1 с.л. вода 1 с.л. шоколадов ликьорЗа пълнежа:250 мл течна сметана 80 г натурален шоколад 2 яйца 1 пакетче ванилия щипка сол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички