Начин на приготвяне:

1. За основата сложете брашното, нарязаното на кубчета масло, захарта, какаото и яйцата в кухненски робот и разбъркайте. В движение добавете водата и ликьора. може да омесите тестото и с ръце, но трябва да работите бързо. Сплескайте тестото, увийте го в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 30 минути.
2. Сипете сметаната в тенджерка и я оставете да кипне. Дръпнете я от огъня и добавете шоколада, начупен на парченца. Бъркайте, докато шоколадът се разтопи.
3. Разбийте яйцата с помощта на миксер. Добавете захарта на струйка, без да спирате да разбивате. Добавете поизстиналия ганаш внимателно и разбъркайте с помощта на шпатула.
4. Във форма с диаметър 26 см разстелете равномерно с ръце тестото - по дъното и стените. надупчете тестото с вилица и го печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 10 минути.
5. Изсипете пълнежа върху леко изстиналата основа и печете още 20 минути.
6. Нарежете шоколадовия тарт на триъгълни парчета и поднесете с топка сладолед.

Продукти

За основата:

  • 300 г брашно
  • 150 г студено масло
  • 2 яйца
  • 100 г захар
  • 50 г какао
  • 1 с.л. вода
  • 1 с.л. шоколадов ликьор

За пълнежа:

  • 250 мл течна сметана
  • 80 г натурален шоколад
  • 2 яйца
  • 1 пакетче ванилия
  • щипка сол

Свързани рецепти