Бърз чийзкейк
1. Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците в купа с помощта на миксер. Без да спирате разбиването добавете захарта малко по малко. Разбийте до твърд сняг.
2. В друга купа разбийте жълтъците с маскарпонето с помощта на миксер, до гладкост.
3. Добавете сместа с маскарпоне при белтъците и разбъркайте внимателно. Изтискайте лимоновия сок и разбъркайте отново.
4. Намаслете рингчета /диаметър 8 см/ от вътрешната страна. Поръсете захар от вътрешната страна. Подредете рингчетата в тавичка и напълнете 3/4 от обема им със сместа за чийзкейк. Печете чийзкейкчетата в предварително загрята фурна на 200 градуса 15-20 минути.
5. За топинга сипете захар в тиган и я оставете да се покарамелизира. Добавете червеното вино. Добавете и целите плодове за кратко.
6. Сервирайте чийзкейкче, гарнирано с плодове и сос.

Продукти

  • 200 г сирене маскарпоне 3 с.л. захар 3 яйца 0.5 лимон сокЗа топинга:100 г горски плодове 50 г захар 100 мл червено вино

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички