1. Сварете пастата в тенджера с вряща подсолена вода, ал денте.
2. Разтопете маслото в тигана и запържете нарязаните на едро орехи. Добавете и крушата, нарязана на тънки ивички. Разбъркайте. Начупете горгонзолата на парченца направо в тигана. Добавете сметаната и оставете соса да покъкри 5 минути.
3. Прецедете пастата и я добавете в тигана със соса. Разбъркайте и гответе 1-2 минути.
4. Сервирайте пеннето в дълбока чиния и поръсете с горгонзола и леко запечени орехи.

Продукти

  • 200 г пенне ригате 150 г сирене горгонзола 1 круша Уилямс 100 мл течна сметана шепа орехи 1 с.л. масло

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички