Пенне с горгонзола и круши
Рецепта от: Ненад Великович
1. Сварете пастата в тенджера с вряща подсолена вода, ал денте.
2. Разтопете маслото в тигана и запържете нарязаните на едро орехи. Добавете и крушата, нарязана на тънки ивички. Разбъркайте. Начупете горгонзолата на парченца направо в тигана. Добавете сметаната и оставете соса да покъкри 5 минути.
3. Прецедете пастата и я добавете в тигана със соса. Разбъркайте и гответе 1-2 минути.
4. Сервирайте пеннето в дълбока чиния и поръсете с горгонзола и леко запечени орехи.
2. Разтопете маслото в тигана и запържете нарязаните на едро орехи. Добавете и крушата, нарязана на тънки ивички. Разбъркайте. Начупете горгонзолата на парченца направо в тигана. Добавете сметаната и оставете соса да покъкри 5 минути.
3. Прецедете пастата и я добавете в тигана със соса. Разбъркайте и гответе 1-2 минути.
4. Сервирайте пеннето в дълбока чиния и поръсете с горгонзола и леко запечени орехи.
Продукти
- 200 г пенне ригате 150 г сирене горгонзола 1 круша Уилямс 100 мл течна сметана шепа орехи 1 с.л. масло
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Ненад Великович
Шоколадов мус
Рецепти Ненад Великович
Пържола по каубойски
Рецепти Ненад Великович
Сръбска плескавица
Рецепти Ненад Великович
Шишчета от пилешки дробчета, бекон и зеленчуци
Рецепти Ненад Великович
Салата урнебес
Рецепти Ненад Великович
Енчилада с домашно пушено сирене
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Бърз чийзкейк
Рецепти Ненад Великович
Оризов чипс със салца
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон