Начин на приготвяне:

1. Разрежете ябълката на две и издълбайте вътрешността на половината. Нарежете я на тънки резени.
2. Направете разрез по дължината на всяко парче пилешко месо, като прободете с нож и го завъртите. В джоба поставете по парче ябълка. Поръсете така шпикованото месо със сол и черен пипер и го оставете в чиния за 10-15 минути.
3. За соса обелете и нарежете лука на тънки полумесеци. Лютата чушка нарежете на много тънки кръгчета. В тиган разтопете маслото и запържете лука и чушката. Добавете нарязаните на едро шам-фъстъци за 30-40 секунди.  Изтискайте сока на портокала и добавете сладкото. Разбъркайте и оставете соса да покъкри няколко минути.
4. Обелете и нарежете целината на много тънки ивички. загрейте зехтин в тиган и я запържете. Овкусете със сол и черен пипер.
5. В чиния направете линия от сос, в единия му край поставете целина, а в другия - нарязано на филийки пилешко месо. По желание поръсете със ситно нарязан магданоз и ядки шам-фъстък.

Продукти

  • 400 г пилешки гърди
  • 1 кисела ябълка
  • 1 глава червен лук
  • 0.5 люта чушка
  • шепа сурови ядки шам-фъстък
  • 3 ч.л. сладко от кайсии
  • 0.5 портокал
  • сок
  • 20 г масло
  • сол и черен пипер

За гарниране:

  • 150 г целина
  • сол и черен пипер
  • 1 с.л. зехтин

Свързани рецепти