1. Разрежете ябълката на две и издълбайте вътрешността на половината. Нарежете я на тънки резени.
2. Направете разрез по дължината на всяко парче пилешко месо, като прободете с нож и го завъртите. В джоба поставете по парче ябълка. Поръсете така шпикованото месо със сол и черен пипер и го оставете в чиния за 10-15 минути.
3. За соса обелете и нарежете лука на тънки полумесеци. Лютата чушка нарежете на много тънки кръгчета. В тиган разтопете маслото и запържете лука и чушката. Добавете нарязаните на едро шам-фъстъци за 30-40 секунди.  Изтискайте сока на портокала и добавете сладкото. Разбъркайте и оставете соса да покъкри няколко минути.
4. Обелете и нарежете целината на много тънки ивички. загрейте зехтин в тиган и я запържете. Овкусете със сол и черен пипер.
5. В чиния направете линия от сос, в единия му край поставете целина, а в другия - нарязано на филийки пилешко месо. По желание поръсете със ситно нарязан магданоз и ядки шам-фъстък.

Продукти

  • 400 г пилешки гърди 1 кисела ябълка 1 глава червен лук 0.5 люта чушка шепа сурови ядки шам-фъстък 3 ч.л. сладко от кайсии 0.5 портокал сок 20 г масло сол и черен пиперЗа гарниране:150 г целина сол и черен пипер 1 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички