Начин на приготвяне:

1. Сварете ориза във 250 мл подсолена вода за 7-8 минути.
2. Бланширайте броколито и карфиола за 6-7 минути. Прецедете ги и ги накъсайте на малки розички.
3. Нарежете месото на жулиени, тънки ивички. Трите вида чушки нарежете също на ивички. Моркова също нарежете на тънки лентички.
4. Сипете зехтин в тиган и запържете месото в него, като го разбърквате леко. Добавете чушките, а след това и розичките броколи и карфиол. Овкусете със сол и черен пипер. Целта е зеленчуците да останат хрупкави. Накрая добавете ивичките морков.
5. В купа разбъркайте до гладкост по 50 мл сироп от боровинки и соев сос с нишестето. Добавете сместа на порции към зеленчуците. Месото и зеленчуците трябва да придобият блясък.
6. С помощта на ринг оформете студения сварен ориз по средата на чиния, а около него сипете пилешкото със зеленчуци. Поръсете със леко запечен в тиган сусам.

Продукти

  • 120 г бяло пилешко месо
  • 1 морков
  • 1 жълта чушка
  • 1 червена чушка
  • 1 зелена чушка
  • 0.5 малка глава броколи
  • 0.5 малка глава карфиол
  • 100 г ориз
  • шепа сусам
  • соев сос
  • сироп от боровинки
  • 1 ч.л. нишесте
  • сол и черен пипер
  • 1 с.л. зехтин

Свързани рецепти