Меренг
Това е основна рецепта за белтъчна смес - меренг, която се използва за приготвянето на различни десерти, като целувки, торта Павлова, целувчен пай и др.
Измервайте продуктите с кухненска везна. 225 мл белтъци са около 6 белтъка. Използвайте пресни яйца със стайна температура.

1. Сложете белтъците в голяма купа и разбийте с помощта на миксер до образуването на твърди върхове.

2. Без да спирате разбиването, започнете да добавяте захарта лъжица по лъжица. След добавянето на всяка порция захар се уверете, че тя се е разтопила напълно.

3. Оберете сместа от стените на купата с помощта на шпатула. Разбивайте белтъците отново с помощта на миксер, на най-високата мощност, в продължение на 10-15 минути.

4. В купичка смесете оцета и нишестето и разбъркайте до получаването на гладка кашичка.

5. Добавете сместа към белтъците и разбийте с миксер за около 30  секунди.

Продукти

  • 225 мл белтъци 330 г захар 1 с.л. царевично нишесте 1.5 ч.л. бял винен оцет

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички