Начин на приготвяне:
1. В голяма тенджера сипете водата и малцовия оцет. Добавете пръчките канела дафиновите листа, захарта, солта и разрязаната на четвъртини обелена глава лук. Оставете сместа да заври.
2. Намалете огъня и поставете в тенджерата изправени свински ребра без много тлъстини, на цели редове. Захлупете и варете ребрата 30-40 минути.
3. В друга тенджера сложете всички съставки за соса. варете соса около 10 минути, докато леко се редуцира.
4. Поставете варените ребра в голяма тава, легнали, с кокалите нагоре. Полейте ребрата с 2/3 от соса. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса 15 минути.
5. Обърнете ребрата и полейте с останалия сос. Печете още 15 минути или до готовност на ребрата.
6. Прехвърлете ребрата в поднос и ги намажете със соса от тавата с помощта на четка. Поднесете ребрата, разрязани едно по едно със салата от тънко нарязани резене и ябълка.
2. Намалете огъня и поставете в тенджерата изправени свински ребра без много тлъстини, на цели редове. Захлупете и варете ребрата 30-40 минути.
3. В друга тенджера сложете всички съставки за соса. варете соса около 10 минути, докато леко се редуцира.
4. Поставете варените ребра в голяма тава, легнали, с кокалите нагоре. Полейте ребрата с 2/3 от соса. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса 15 минути.
5. Обърнете ребрата и полейте с останалия сос. Печете още 15 минути или до готовност на ребрата.
6. Прехвърлете ребрата в поднос и ги намажете със соса от тавата с помощта на четка. Поднесете ребрата, разрязани едно по едно със салата от тънко нарязани резене и ябълка.
Продукти
- 500 мл малцов оцет
- 2 литра вода
- 6 дафинови листа
- 3 пръчки канела
- 90 г кафява захар
- 75 г морска сол
- 1 глава лук
- 2 кг свински ребра
За соса:
- 250 мл бърбън или уиски
- 125 мл кленов сироп
- 125 мл малцов оцет
- 60 мл сос Уорчестър
- 1 с.л. дижонска горчица
- 1 ч.л. пушен червен пипер
- 1 с.л. морска сол