Лимонов пудинг
1. Разтопете маслото.
2. Разрежете лимон с тънка кора на 8 парчета и го сложете в блендер. Добавете пудрата захар и разбийте. След това добавете и жълтъците, сметаната,царевичното нишесте и разтопеното масло и отново разбийте сместа.
3. Намажете с масло порцелановите формички или купички, в които ще печете пудинга и разпределете сместа в тях. Наредете ги в плоска тава и ги изпечете на 160 градуса за 20-25 минути.
4. Сервирайте лимоновия пудинг топъл или студен, гарниран с топка ванилов сладолед.
Ароматен пудинг с хрупкава коричка

Продукти

  • 30 г масло 0.5 ч.ч. пудра захар 150 мл течна сметана 3 жълтъка 2 с.л. царевично нишесте 1 лимонЗа гарниране: ванилов сладолед

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички