Начин на приготвяне:
1. Счукайте в хаванче семената от копър заедно с морската сол. Залейте хлебните трохи или галетата с млякото.
2. В купа смесете свинската кайма с нарязана на ситно панчета или бекон, счуканите подправки и напоените хлебни трохи. Разбъркайте. Добавете нарязания на ситно магданоз и омесете хубаво каймата.
3. Оформете еднакви кръгли кюфтенца между дланите си. Сложете съвсем малко зехтин в загрят тиган и запържете кюфтенцата от двете страни.
4. Подредете кюфтенцата в тавичка и ги запечете за 5-7 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
5. Поднесете кюфтенцата с филийки прясна франзела, пастет от маслини и доматена салата /нарязани на едро домати и шепа рукола, подправени със сол и зехтин/.
2. В купа смесете свинската кайма с нарязана на ситно панчета или бекон, счуканите подправки и напоените хлебни трохи. Разбъркайте. Добавете нарязания на ситно магданоз и омесете хубаво каймата.
3. Оформете еднакви кръгли кюфтенца между дланите си. Сложете съвсем малко зехтин в загрят тиган и запържете кюфтенцата от двете страни.
4. Подредете кюфтенцата в тавичка и ги запечете за 5-7 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
5. Поднесете кюфтенцата с филийки прясна франзела, пастет от маслини и доматена салата /нарязани на едро домати и шепа рукола, подправени със сол и зехтин/.
Продукти
- 2.5 ч.л. семена от резене
- 1 ч.л. морска сол
- 1 ч.ч. галета
- 50 мл прясно мляко
- 100 г панчета или бекон
- 750 г свинска кайма
- шепа нарязан магданоз
За сервиране:
- 1 франзела
- маслинена паста
- домати
- рукола