Начин на приготвяне:
1. Сипете сметаната и прясното мляко в тенджера. Остържете вътрешността на шушулката ванилия и я добавете. Може да добавите и самите шушулки за повече аромат. Добавете кардамона и боровинките на прах. Разбъркайте до хомогенност.
2. В купа разбийте жълтъците със с помощта на миксер. Добавете захарта и разбийте отново, до пухкавост.
3. Щом сметаната и млякото почти заврят, ги насипете на тънка струйка към жълътицете, като разбърквате енергично.
4. Разпределете крема в огнеупорни купички. Поставете купичките в дълбока тава. налейте гореща вода до половината на купичките. Печете в предварително загрята фурна на 120 градуса 1 час.
5. Поръсете по малко захар върху всеки крем и я карамелизирайте с помощта на газова горелка.
2. В купа разбийте жълтъците със с помощта на миксер. Добавете захарта и разбийте отново, до пухкавост.
3. Щом сметаната и млякото почти заврят, ги насипете на тънка струйка към жълътицете, като разбърквате енергично.
4. Разпределете крема в огнеупорни купички. Поставете купичките в дълбока тава. налейте гореща вода до половината на купичките. Печете в предварително загрята фурна на 120 градуса 1 час.
5. Поръсете по малко захар върху всеки крем и я карамелизирайте с помощта на газова горелка.
Продукти
- 150 мл пълномаслена течна животинска сметана
- 50 мл пълномаслено прясно мляко
- 1 шушулка ванилия
- 3 с.л. боровинки на прах
- щипка смлян кардамон
- 3 жълтъка
- 75 г захар