Начин на приготвяне:
1. Сложете каймата в купа и добавете към нея пасирания чесън, соса, доматеното пюре и магданоза. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте хубаво до хомогенност.
2. Разделете сместа на четири и оформете от всяка част първо хубава топка, а след това плоско кюфте. От двете страни на всяко кюфте поставете парче панчета и притиснете хубаво.
3. Загрейте скарата и изпечете бургерите от двете страни - докато панчетата стане хрупкава.
4. Запечете леко и разрязаните на две половини питки чиабата.
5. Наредете в чиния долните половинки на хляба и ги намажете с люто доматено чътни или друга пикантна паста. Поставете бургерите върху хляба и захлупете с другата половинка хляб. Гарнирайте с листа зелена маруля.
2. Разделете сместа на четири и оформете от всяка част първо хубава топка, а след това плоско кюфте. От двете страни на всяко кюфте поставете парче панчета и притиснете хубаво.
3. Загрейте скарата и изпечете бургерите от двете страни - докато панчетата стане хрупкава.
4. Запечете леко и разрязаните на две половини питки чиабата.
5. Наредете в чиния долните половинки на хляба и ги намажете с люто доматено чътни или друга пикантна паста. Поставете бургерите върху хляба и захлупете с другата половинка хляб. Гарнирайте с листа зелена маруля.
Продукти
- 500 г говежда кайма
- 1 скилидка чесън
- 1 с.л. сос Уорчестър
- 1 с.л. концентрирано доматено пюре
- 2 с.л. едро накъсан магданоз
- сол и черен пипер
- 8 парчета панчета или бекон
- 4 питки чиабата
- 4 парчета сирене чедър
- листа маруля
- люто доматено чътни