Начин на приготвяне:

1. Сложете каймата в купа и добавете към нея пасирания чесън, соса, доматеното пюре и магданоза. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте хубаво до хомогенност.
2. Разделете сместа на четири и оформете от всяка част първо хубава топка, а след това плоско кюфте. От двете страни на всяко кюфте поставете парче панчета и притиснете хубаво.
3. Загрейте скарата и изпечете бургерите от двете страни - докато панчетата стане хрупкава.
4. Запечете леко и разрязаните на две половини питки чиабата.
5. Наредете в чиния долните половинки на хляба и ги намажете с люто доматено чътни или друга пикантна паста. Поставете бургерите върху хляба и захлупете с другата половинка хляб. Гарнирайте с листа зелена маруля.

Продукти

  • 500 г говежда кайма
  • 1 скилидка чесън
  • 1 с.л. сос Уорчестър
  • 1 с.л. концентрирано доматено пюре
  • 2 с.л. едро накъсан магданоз
  • сол и черен пипер
  • 8 парчета панчета или бекон
  • 4 питки чиабата
  • 4 парчета сирене чедър
  • листа маруля
  • люто доматено чътни

Свързани рецепти