Макарони със сирене
Рецепта от: Кари Озмънд
1. Сварете макароните "ал денте", според указанията на пакета. Прецедете ги.
2. За соса, в дълбок съд разтопете маслото и добавете брашното. бъркайте непрекъснато в продължение на 5 минути, докато брашното се изпече, а сместа стане гладка. Добавете течна сметана с 10 или 18 процента масленост /може да я разредите с 1 част прясно мляко/ при непрекъснато бъркане. Гответе до сгъстяване на соса. Овкусете със сол, черен пипер и индийско рехче.
3. Добавете 3 ч.ч. настъргано сирене чедър /или друго зряло сирене/ в соса и продължете да разбърквате докато то се разтопи. Накрая добавете горчица на прах и заквасена сметана. Разбъркайте до хомогенност и дръпнете от огъня.
4. Добавете сварените макарони в соса и разбъркайте. Пресипете сместа в тавичка.
5. В купа смесете прясно смлени хлебни трохи или галета с 1 ч.ч. настъргано сирене чедър и разбъркайте. Разпределете сместа върху макароните.
6. Печете макароните в предварително загрята фурна на 150 градуса 40 минути.
Продукти
- брашно масло 4.5 ч.ч. течна сметана 2 ч.ч. хлебни трохи 4 ч.ч. настърган чедър 2 ч.л. горчица на прах сол и черен пипер 0.5 ч.л. прясно настъргано индийско орехче 300 г заквасена сметана 500 г къси макарони /спирали/
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Кари Озмънд
Начос крилца
Рецепти Кари Озмънд
Чесново хлебче с чедър
Рецепти Кари Озмънд
Палачинки с мътеница
Рецепти Кари Озмънд
Мраморен чийзкейк
Рецепти Кари Озмънд
Печени яйчени рулца със сос от сини сливи
Рецепти Кари Озмънд
Печено говеждо
Рецепти Кари Озмънд
Пилешки гърди с праз и синьо сирене
Рецепти Кари Озмънд
Запечени картофи с праз и пармезан
Рецепти Кари Озмънд
Свинско филе със сос от боровинки
Рецепти Кари Озмънд
Парфе с кисело мляко и плодове