Макарони със сирене
1. Сварете макароните "ал денте", според указанията на пакета. Прецедете ги.
2. За соса, в дълбок съд разтопете маслото и добавете брашното. бъркайте непрекъснато в продължение на 5 минути, докато брашното се изпече, а сместа стане гладка. Добавете течна сметана с 10 или 18 процента масленост /може да я разредите с 1 част прясно мляко/ при непрекъснато бъркане. Гответе до сгъстяване на соса. Овкусете със сол, черен пипер и индийско рехче.
3. Добавете 3 ч.ч. настъргано сирене чедър /или друго зряло сирене/  в соса и продължете да разбърквате докато то се разтопи. Накрая добавете горчица на прах и заквасена сметана. Разбъркайте до хомогенност и дръпнете от огъня.
4. Добавете сварените макарони в соса и разбъркайте. Пресипете сместа в тавичка.
5. В купа смесете прясно смлени хлебни трохи или галета с 1 ч.ч. настъргано сирене чедър и разбъркайте. Разпределете сместа върху макароните.
6. Печете макароните в предварително загрята фурна на 150 градуса 40 минути.

Продукти

  • брашно масло 4.5 ч.ч. течна сметана 2 ч.ч. хлебни трохи 4 ч.ч. настърган чедър 2 ч.л. горчица на прах сол и черен пипер 0.5 ч.л. прясно настъргано индийско орехче 300 г заквасена сметана 500 г къси макарони /спирали/

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички