Начос крилца
Рецепта от: Кари Озмънд

1. За маринатата сипете в голяма купа рядко кисело мляко или суроватка, добавете яйцето и разбъркайте. Добавете няколко капки чили сос по ваш вкус. Разбъркайте.
2. Изрежете острите връхчета на крилцата. Поставете крилцата и долните бутчета в купата и хубаво разбъркайте. Покрийте купата с прозрачно фолио и поставете в хладилник за от 4 до 24 часа.
3. Сложете тортила чипса в блендер и го смелете не съвсем фино. Добавете подправките - сушен риган, кимион и смлян лют червен пипер и смелете отновоза секунда. Пресипете сместа за панировка в найлонова торбичка, която предварително сте поставили в купа.
4. Поставяйте по 3-4 крилца и бутчета наведнъж в панировката, стиснете торбичката в единия край и разтръскайте енергично докато чипса полепне по месото.
5. Постелете голяма плоска тава с хартия за печене, а върху нея постелете лист алуминиево фолио. Подредете оваляните в панировка бутчета и крилца в тавата. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса 45 минути.
6. За дипа от авокадо разрежете авокадото на две и извадете вътрешността му. Намачкайте го на гладка каша. Добавете сметаната, нарязаните на ситно лук и кориандър и разбъркайте. Овкусете с лимонов сок и сол и черен пипер.
7. Сервирайте начос крилцата топли или охладени с дип от авокадо и нарязани сурови зеленчуци.
2. Изрежете острите връхчета на крилцата. Поставете крилцата и долните бутчета в купата и хубаво разбъркайте. Покрийте купата с прозрачно фолио и поставете в хладилник за от 4 до 24 часа.
3. Сложете тортила чипса в блендер и го смелете не съвсем фино. Добавете подправките - сушен риган, кимион и смлян лют червен пипер и смелете отновоза секунда. Пресипете сместа за панировка в найлонова торбичка, която предварително сте поставили в купа.
4. Поставяйте по 3-4 крилца и бутчета наведнъж в панировката, стиснете торбичката в единия край и разтръскайте енергично докато чипса полепне по месото.
5. Постелете голяма плоска тава с хартия за печене, а върху нея постелете лист алуминиево фолио. Подредете оваляните в панировка бутчета и крилца в тавата. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса 45 минути.
6. За дипа от авокадо разрежете авокадото на две и извадете вътрешността му. Намачкайте го на гладка каша. Добавете сметаната, нарязаните на ситно лук и кориандър и разбъркайте. Овкусете с лимонов сок и сол и черен пипер.
7. Сервирайте начос крилцата топли или охладени с дип от авокадо и нарязани сурови зеленчуци.
Продукти
- 1.3 кг пилешки крилца и долни бутчета 1 ч.ч. кисело мляко 1 яйце чили сос 220 г тортила чипс 1.5 ч.л. сух риган 1 ч.л. смлян кимион 0.5 ч.л. лют червен пиперЗа соса от авокадо:1 авокадо 50 г заквасена сметана 0.25 ч.ч. нарязан червен лук 0.25 връзка пресен кориандър 1 с.л. лимонов сок сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Кари Озмънд
Чесново хлебче с чедър
Рецепти Кари Озмънд
Палачинки с мътеница
Рецепти Кари Озмънд
Мраморен чийзкейк
Рецепти Кари Озмънд
Печени яйчени рулца със сос от сини сливи
Рецепти Кари Озмънд
Печено говеждо
Рецепти Кари Озмънд
Пилешки гърди с праз и синьо сирене
Рецепти Кари Озмънд
Запечени картофи с праз и пармезан
Рецепти Кари Озмънд
Свинско филе със сос от боровинки
Рецепти Кари Озмънд
Парфе с кисело мляко и плодове
Рецепти Кари Озмънд
Гнезда от целувки с лимонов крем