Начос крилца

Начос крилца

Начин на приготвяне:

1. За маринатата сипете в голяма купа рядко кисело мляко или суроватка, добавете яйцето и разбъркайте. Добавете няколко капки чили сос по ваш вкус. Разбъркайте.
2. Изрежете острите връхчета на крилцата. Поставете крилцата и долните бутчета в купата и хубаво разбъркайте. Покрийте купата с прозрачно фолио и поставете в хладилник за от 4 до 24 часа.
3. Сложете тортила чипса в блендер и го смелете не съвсем фино. Добавете подправките - сушен риган, кимион и смлян лют червен пипер и смелете отновоза секунда. Пресипете сместа за панировка в найлонова торбичка, която предварително сте поставили в купа.
4. Поставяйте по 3-4 крилца и бутчета наведнъж в панировката, стиснете торбичката в единия край и разтръскайте енергично докато чипса полепне по месото.
5. Постелете голяма плоска тава с хартия за печене, а върху нея постелете лист алуминиево фолио. Подредете оваляните в панировка бутчета и крилца в тавата. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса 45 минути.
6. За дипа от авокадо разрежете авокадото на две и извадете вътрешността му. Намачкайте го на гладка каша. Добавете сметаната, нарязаните на ситно лук и кориандър и разбъркайте. Овкусете с лимонов сок и сол и черен пипер.
7. Сервирайте начос крилцата топли или охладени с дип от авокадо и нарязани сурови зеленчуци.

Продукти

  • 1.3 кг пилешки крилца и долни бутчета
  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • 1 яйце
  • чили сос
  • 220 г тортила чипс
  • 1.5 ч.л. сух риган
  • 1 ч.л. смлян кимион
  • 0.5 ч.л. лют червен пипер

За соса от авокадо:

  • 1 авокадо
  • 50 г заквасена сметана
  • 0.25 ч.ч. нарязан червен лук
  • 0.25 връзка пресен кориандър
  • 1 с.л. лимонов сок
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти