Запечени картофи с праз и пармезан
1. Обелете картофите и ги разрежете на половинки. Бланширайте ги за 10 минути. Прецедете ги и след като изстинат, ги нарежете на резени.
2. В тенджера разтопете маслото и запържете предварително нарязания на ситно праз, докато омекне. Овкусете със сол, черен пипер и мащерка. Разбъркайте. Поръсете брашното върху праза и разбъркайте 1-2 минути, докато то се изпече. Започнете да наливате прясното мляко малко по малко при непрекъснато бъркане. Важно е в соса да няма бучки брашно.
3. Добавете картофите в соса и разбъркайте добре. Дръпнете от огъня и пресипете в дълбока тавичка. Изравнете сместа.
4. В купа смесете настъргания пармезан, хлебните трохи и разтопеното масло. Разбъркайте.
5. Поръсете картофите със сместа с пармезан. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 20-25 минути.

Продукти

  • 1.2 кг брашнени картофи 2 с.л. масло 1.5 ч.ч. нарязан праз 3 с.л. брашно сол и черен пипер щипка сушена мащерка 380 мл прясно млякоЗа коричката:0.5 ч.ч. хлебни трохи 2 с.л. прясно настърган пармезан 1 с.л. разтопено масло

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички