Свинско филе със сос от боровинки
1. Почистете месото от жили. Прегънете по-тънка част навътре и завържете с готварски конец. Поръсете месото със сол, черен пипер и листенца мащерка, като хубаво ги триете в него.
2. Загрейте добре тиган с огнеупорна дръжка. сипете олиото и запечатайте месото от двете страни, до златисто. Поставете тигана в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете 30 минути.
3. Извадете месото върху дъска и го оставете да си почине. Тигана върнете върху котлона. деглазирайте останалото от месото с червено вино. Добавете фино настърганата лимонова кора, захар и боровинки. Разбъркайте.
4. В купичка смесете нишестето с малко студена вода до образуването на гладка кашичка. Изсипете сместа при боровинките и разбъркайте. Оставете соса да поври 3-4 минути.
5. Отстранете конеца и нарежете отпочиналото месо на филии под ъгъл. Сервирайте свинското филе върху сос от боровинки.

Продукти

  • 400 г свинско бонфиле 4 стръка мащерка сол и черен пипер 1 ч.л. олио 150 мл червено вино 200 г боровинки 1 ч.л. царевично нишесте 1 с.л. захар 0.5 лимон настъргана кора

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички