Парфе с кисело мляко и плодове
Рецепта от: Кари Озмънд

1. В тенджерка сипете желатина, нишестето и захарта и ги залейте с прясното мляко. Разбъркайте. Настържете фино кората на предварително измития лимон. Оставете сместа да се затопли без да завира, като разбърквате от време на време. Щом сместа започне да се сгъстява, дръпнете от огъня.
2. Добавете киселото мляко и ваниловата есенция и разбъркайте. Пресипете сместа в купа, покрийте я с прозрачно фолио и поставете в хладилник за 1 час.
2. Добавете киселото мляко и ваниловата есенция и разбъркайте. Пресипете сместа в купа, покрийте я с прозрачно фолио и поставете в хладилник за 1 час.
3. Обелете праскови и ги нарежете на резени или използвайте други сезонни плодове.
4. Разбийте охладената млечна смес с помощта на миксер до кремообразност. Разпределете млечната смес в стъклени купички или чаши. Украсете с резени праскови или други плодове. Поръсете с безсолни едросчукани ядки шам-фъстък.
Продукти
- 1.5 ч.л. желатин на прах 2 ч.л. царевично нишесте 65 г захар 1 ч.ч. обезмаслено прясно мляко 1 био лимон настъргана кора 1 ч.ч. кисело мляко 0.5 ч.л. ванилов екстракт 1 ч.ч. сезонни плодове безсолни ядки шамфъстък
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Кари Озмънд
Начос крилца
Рецепти Кари Озмънд
Чесново хлебче с чедър
Рецепти Кари Озмънд
Палачинки с мътеница
Рецепти Кари Озмънд
Мраморен чийзкейк
Рецепти Кари Озмънд
Печени яйчени рулца със сос от сини сливи
Рецепти Кари Озмънд
Печено говеждо
Рецепти Кари Озмънд
Пилешки гърди с праз и синьо сирене
Рецепти Кари Озмънд
Запечени картофи с праз и пармезан
Рецепти Кари Озмънд
Свинско филе със сос от боровинки
Рецепти Кари Озмънд
Гнезда от целувки с лимонов крем