Парфе с кисело мляко и плодове
1.  В тенджерка сипете желатина, нишестето и захарта и ги залейте с прясното мляко. Разбъркайте. Настържете фино кората на предварително измития лимон. Оставете сместа да се затопли без да завира, като разбърквате от време на време. Щом сместа започне да се сгъстява, дръпнете от огъня.
2. Добавете киселото мляко и ваниловата есенция и разбъркайте. Пресипете сместа в купа, покрийте я с прозрачно фолио и поставете в хладилник за 1 час.
3. Обелете праскови и ги нарежете на резени или използвайте други сезонни плодове.
4. Разбийте охладената млечна смес с помощта на миксер до кремообразност. Разпределете млечната смес в стъклени купички или чаши. Украсете с резени праскови или други плодове. Поръсете с безсолни едросчукани ядки шам-фъстък.

Продукти

  • 1.5 ч.л. желатин на прах 2 ч.л. царевично нишесте 65 г захар 1 ч.ч. обезмаслено прясно мляко 1 био лимон настъргана кора 1 ч.ч. кисело мляко 0.5 ч.л. ванилов екстракт 1 ч.ч. сезонни плодове безсолни ядки шамфъстък

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички