Пилешки гърди с праз и синьо сирене
1. Почистете стръковете праз и ги нарежете на ситно. Измийте добре нарязания праз и го изцедете в центрофуга за салата.
2. Разтопете маслото в тиган и задушете праза в него. Добавете шери или пилешки бульон и оставете течността да се изпари. Изключете котлона и начупете синьото сирене върху задушения праз. Разбъркайте, за да се разтопи сиренето.
3. Всяко парче пилешки гърди - обезкостено и с кожа разрежете на две по хоризонтал, без да разрязвате месото до край. Отворете парчето месо като книга.
4. Върху едната половина на всяко парче месо поставете 1/4 от сместа с праз и синюо сирене. Поръсете брашно по краищата на двете половини и затворете месото*.
5. Подредете затворените пилешки гърди в тавичка, постлана с алуминиево фолио. В купичка смесете зехтин, сол, черен пипер и листенца мащерка. С помощта на четка намажете обилно месото. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 15-20 минути, като през последните 2 минути оп печенето включите грил функцията.
6. Поднесете пълнените пилешки гърди с гарнитура от цветни задушени зеленчуци.

*Можете да подготвите пълнените пилешки гърди от предишния ден и да ги съхранявате до 24 часа в хладилник. При печенето им, обаче, добавете 5 минути повече.

Продукти

  • 4 бр. пилешки гърди 4 с.л. зехтин сол и черен пипер 1 с.л. масло 3 стръка праз 50 мл шери 50 г синьо сирене 1 с.л. брашно 2 стръка мащерка

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички