Печени яйчени рулца със сос от сини сливи

Печени яйчени рулца със сос от сини сливи

Начин на приготвяне:

1. За пълнежа запържете каймата за 5 минути в добре загрят тиган, като я разделяте с помощта на шпатула.
2. Добавете нарязания на тънки колелца лук, нарязания на ситно чесън и настъргания морков. Разбъркайте. нарежете водните кестени от консерва и добавете и тях към сместа. Запържете за 3 минути.
3. В купичка смесете соевия сос, сусамовото олио, прясно смления чернен пипер и 3-4 с.л. студена вода. Разбъркайте и добавете нишестето. Разбъркайте до гладкост. Добавете към пълнежа, разбъркайте и дръпнете от огъня.
4. Използвайте специални кори за пелмени или пролетни рулца, които са квадратни /15х15 см/. Намажете всяка кора с вода с помощта на четка. В долния край поставете пълнеж, като оставите по 1-2 см свободни от всички краища. завийте на руло и само притиснете в двата му края. Подредете рулцата в тавичка и ги намажете с олио. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса 20 минути.
5. За соса от сливи разполовете предварително измитите сливи и отстранете костилките им. Поставете ги в тенджера заедно с нарязания на ситно лук. Настържете фино джиндифила и скилидката чесън и добавете 1 ч.ч. вода. Разбъркайте и оставете сместа да заври. След това поставете капак, намалете огъня и варете до омекване на плодовете.
6. Прецедете в купа соса през цедка, като притискате плодовете с черпак така, че кожата им да се отдели. Пресипете прецедения сос в тенджера, добавете захар, оцет и подправки и разбъркайте. Оставете соса да къкри до сгъстяване.
7. Поднесете топлите печени рулца със сос от сливи.

Продукти

  • 450 г свинска кайма
  • 3 стръка пресен лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 морков
  • 125 г водни кестени
  • 2 с.л. соев сос
  • 1 с.л. царевично нишесте
  • 1 ч.л. сусамово олио
  • 0.5 ч.л. черен пипер
  • 12 точени кори
  • 1 ч.л. олио

За соса:

  • 1 кг сини сливи
  • 1 глава лук
  • 1 ч.л. прясно настърган джинджифил
  • 1 скилидка чесън
  • 1 ч.ч. вода
  • 170 г захар
  • 0.5 ч.ч. оризов оцет
  • 0.5 ч.л. канела
  • 1 ч.л. смлян кориандър
  • 0.25 ч.л. лют червен пипер
  • 0.25 ч.л. смлян карамфил

Свързани рецепти