Печено говеждо
1. В купа смесете балсамов оцет, олио, подправките, както и настърганите чесън и лимонова кора. Разбъркайте добре.
2. Намажете със сместа парчето говеждо филе, като ги втривате хубаво в него. Поставете месото в дълбока тавичка и сипете 375 мл вода на дъното. Печете в предварително загрята фурна на 260 градуса и печете 30 минути. След това намалете на 135 градуса и печете 1 час и 15 минути.
3. Извадете изпеченото месо в чиния, увийте го в алуминиево фолио и го оставете да почине 10 минути.
4. Излейте излишната мазнина от тавичката, като запазите сока в нея. Поставете тавичката върху котлона, добавете брашното и бъркайте енергично в продължение на минута. Добавете малко по малко бульона, а след това и доматеното пюре като продължавате да бъркате енергично докато се получи гладък сос.
5. Нарежете отпочиналото месо на тънки филии и ги подредете в голяма чиния. Полейте месото със сос и поднесете.

Продукти

  • 2 с.л. балсамов оцет 1 с.л. олио 2 скилидки чесън 0.5 ч.л. сушена мащерка 0.5 ч.л. сушен риган 0.5 ч.л. настъргана лимонова кора 0.5 ч.л. прясно смлян черен пипер 0.5 ч.л. сол 1.5 кг говеждо филе 2 с.л. брашно 2.5 ч.л. говежди бульон 2 с.л. доматено пюре

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички