Маймунски хляб с пица и салам
1. Изсипете брашното на плота и поръсете щипка сол върху него. Направете кладенче в брашното и в него сложете водата, сухата мая и зехтина. Омесете гладко тесто и го оформете на топка. поставете тестото в намазнена купа и го покрийте с парче прозрачно фолио. Оставете тестото 15 минути, да втаса.
2. Разточете тестото с помощта на ръце под формата на дълго руло върху набрашнен плот. Разрежете тестото на 24 еднакви парчета.
3. Разточете всяка топчица на малко кръгче или с помощта на точилка или с ръце. Нарежете всяка топка моцарела на 4 филийки. Увийте филийка моцарела в резен салам /тип шпеков/. След това увийте моцарелата и салама в тестото. Хубаво загърнете краищата отдолу.
4. Намажете с масло кръгла форма за кекс с дупка. Подредете в нея пълнените топчици на два реда. Покрийте формата с намазнено парче прозрачно фолио и оставете хляба да втаса още 15 минути. След това изпечете хляба в предварително загрята фурна на 190 градуса за 35 минути.
5. За доматения сос нарежете лука и чесъна на ситно и ги запържете в малко зехтин. добавете белени цели домати и овкусете със сол, черен пипер и сух риган. Разбъркайте и оставете соса да покъкри.
6. Сервирайте топлия хляб с купичка доматен сос. Хлябът се къса и се топи в соса.

Продукти

  • За тестото:500 г брашно 300 мл вода 1 пакетче суха мая 1 с.л. зехтин щипка солЗа пълнежа:24 слайса салами 6 топки моцарелаЗа доматения сос:1 глава лук 2 скилидки чесън зехтин 400 г белени домати 1 ч.л. сух риган сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички