Мадлени
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Разтопете маслото в тенджерка заедно със сърцевината на шушулката ванилия.
2. В купа разбийте яйцата с двата вида захар. Добавете и меда. След това предварително смесеното брашно с бакпулвер. Накрая добавете поизстиналото масло. Бъркайте до получаване на гладко тесто. Оставете тестото да почине 20 минути.
3. Намажете формата за сладки с масло и я поръсете с брашно. Изтръскайте. Напълнете гнездата с помощта на лъжица за сладолед. Не пълнете плътно догоре, тъй като сладките ще се надигнат.
4. Печете мадлените 10 минути на 190 градуса. Поднесете ги с кафе или чай.
2. В купа разбийте яйцата с двата вида захар. Добавете и меда. След това предварително смесеното брашно с бакпулвер. Накрая добавете поизстиналото масло. Бъркайте до получаване на гладко тесто. Оставете тестото да почине 20 минути.
3. Намажете формата за сладки с масло и я поръсете с брашно. Изтръскайте. Напълнете гнездата с помощта на лъжица за сладолед. Не пълнете плътно догоре, тъй като сладките ще се надигнат.
4. Печете мадлените 10 минути на 190 градуса. Поднесете ги с кафе или чай.
Продукти
- 200 г масло 4 яйца 150 г захар 20 г кафява захар 20 г мед 5 г бакпулвер 180 г брашно 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Пай с ябълки и къпини
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад