Начин на приготвяне:
1. Разтопете маслото в тенджерка заедно със сърцевината на шушулката ванилия.
2. В купа разбийте яйцата с двата вида захар. Добавете и меда. След това предварително смесеното брашно с бакпулвер. Накрая добавете поизстиналото масло. Бъркайте до получаване на гладко тесто. Оставете тестото да почине 20 минути.
3. Намажете формата за сладки с масло и я поръсете с брашно. Изтръскайте. Напълнете гнездата с помощта на лъжица за сладолед. Не пълнете плътно догоре, тъй като сладките ще се надигнат.
4. Печете мадлените 10 минути на 190 градуса. Поднесете ги с кафе или чай.
2. В купа разбийте яйцата с двата вида захар. Добавете и меда. След това предварително смесеното брашно с бакпулвер. Накрая добавете поизстиналото масло. Бъркайте до получаване на гладко тесто. Оставете тестото да почине 20 минути.
3. Намажете формата за сладки с масло и я поръсете с брашно. Изтръскайте. Напълнете гнездата с помощта на лъжица за сладолед. Не пълнете плътно догоре, тъй като сладките ще се надигнат.
4. Печете мадлените 10 минути на 190 градуса. Поднесете ги с кафе или чай.
Продукти
- 200 г масло
- 4 яйца
- 150 г захар
- 20 г кафява захар
- 20 г мед
- 5 г бакпулвер
- 180 г брашно
- 1 щипка сол