Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото в тенджерка заедно със сърцевината на шушулката ванилия.
2. В купа разбийте яйцата с двата вида захар. Добавете и меда. След това предварително смесеното брашно с бакпулвер. Накрая добавете поизстиналото масло. Бъркайте до получаване на гладко тесто. Оставете тестото да почине 20 минути.
3. Намажете формата за сладки с масло и я поръсете с брашно. Изтръскайте. Напълнете гнездата с помощта на лъжица за сладолед. Не пълнете плътно догоре, тъй като сладките ще се надигнат.
4. Печете мадлените 10 минути на 190 градуса. Поднесете ги с кафе или чай.

Продукти

  • 200 г масло
  • 4 яйца
  • 150 г захар
  • 20 г кафява захар
  • 20 г мед
  • 5 г бакпулвер
  • 180 г брашно
  • 1 щипка сол

Свързани рецепти