Крамбъл със сини сливи
Рецепта от: Павел Павлов
1. За трохите сипете брашното в купата на миксера, прибавете нарязаното на кубчета масло, двата вида захар, канелата и солта. Разбийте, докато се получат маслени трохи.
2. За сливите карамелизирайте захарта в тиган. Прибавете нарязаните на едри кубчета сини сливи. Гответе, докато омекнат и променят цвета си. Добавете мащерката и лимоновия сок. Разбъркайте и дръпнете от огъня.
3. Загрейте фурната на 170 градуса (с вентилатор). Пресипете сливите в керамични формички. Поръсете с трохите. Печете кръмбъла, докато трохите станат златистокафяви - около 20 минути.
2. За сливите карамелизирайте захарта в тиган. Прибавете нарязаните на едри кубчета сини сливи. Гответе, докато омекнат и променят цвета си. Добавете мащерката и лимоновия сок. Разбъркайте и дръпнете от огъня.
3. Загрейте фурната на 170 градуса (с вентилатор). Пресипете сливите в керамични формички. Поръсете с трохите. Печете кръмбъла, докато трохите станат златистокафяви - около 20 минути.
Продукти
- За трохите:35 г кафява захар 35 г бяла захар 2 г канела 60 г студено масло 90 г брашно щипка солЗа сливите:8 сини сливи 40 г захар 2 стръка лимонова мащерка 0.5 лимон
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Десерт с ревен, ягоди и крем рикота
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Тортички с ванилов мус
Рецепти Павел Павлов
Гофрети със сладко от круши и карамелен сос
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Павел Павлов
Тортички с манго и огледална глазура
Рецепти Павел Павлов
Хрупкав тофи карамел с шоколад