Кекс с моркови
Рецепта от: Габриеле Спонза
1. Почистете морковите и ги настържете на едро ренде в тавичка, постлана с кухненска хартия. Разстелете настърганите моркови и ги покрийте с втори лист кухненска хартия, за да попие влагата на морковите.
2. В метална или стъклена купа разбийте яйцата. Добавете захарта и разбийте отново. Поставете купата на водна баня и разбийте енергично до увеличаване на обема на сместа. Дръпнете от огъня.
3. Към яйцата и захарта добавете половината брашно, като го пресявате и разбърквате. След това добавете олиото, като разбърквате енергично. Добавете прясното мляко, отново с едновременно разбъркване. Добавете останалото брашно, като го пресявате. Добавете бакпулвера и ванилията. Разбъркайте до гладкост.
4. Намаслете правоъгълна форма за кекс. Изсипете сместа в нея. Поръсете с нарязани на едро орехи. Тръснете леко формата в плота. Печете кекса в предварително загярта фурна на 180 градуса 35 минути.
5. За крема разбъркайте в купичка крем-сиренето и течната сметана до гладкост. разрежете шушулката ванилия, остържете вътрешността и с нож и я добавете към сместа. Разбъркайте.
6. Извадете изстиналия кекс в чиния. Поръсете го с крема. Поръсете с какао с почощта на фина цедка.
2. В метална или стъклена купа разбийте яйцата. Добавете захарта и разбийте отново. Поставете купата на водна баня и разбийте енергично до увеличаване на обема на сместа. Дръпнете от огъня.
3. Към яйцата и захарта добавете половината брашно, като го пресявате и разбърквате. След това добавете олиото, като разбърквате енергично. Добавете прясното мляко, отново с едновременно разбъркване. Добавете останалото брашно, като го пресявате. Добавете бакпулвера и ванилията. Разбъркайте до гладкост.
4. Намаслете правоъгълна форма за кекс. Изсипете сместа в нея. Поръсете с нарязани на едро орехи. Тръснете леко формата в плота. Печете кекса в предварително загярта фурна на 180 градуса 35 минути.
5. За крема разбъркайте в купичка крем-сиренето и течната сметана до гладкост. разрежете шушулката ванилия, остържете вътрешността и с нож и я добавете към сместа. Разбъркайте.
6. Извадете изстиналия кекс в чиния. Поръсете го с крема. Поръсете с какао с почощта на фина цедка.
Продукти
- 2 моркова 4 яйца 1.5 ч.ч. захар 3 ч.ч. брашно 1 ч.ч. олио 1 ч.ч. прясно мляко 1 ч.ч. орехи 1 ч.л. канела 1 пакетче бакпулвер 1 пакетче ванилияЗа крема:1 ч.ч. крем-сирене 1 ч.ч. неподсладена течна сладкарска сметана 1 шушулка ванилия1 ч.л. какао за поръсване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Габриеле Спонза
Бананови кюфтета
Рецепти Габриеле Спонза
Сандвич с пилешки рулца
Рецепти Габриеле Спонза
Доматена супа със сироп от нар
Рецепти Габриеле Спонза
Лефер с полента
Рецепти Габриеле Спонза
Сос тартар
Рецепти Габриеле Спонза
Бонфиле с пюре от целина
Рецепти Габриеле Спонза
Севиче със скумрия
Рецепти Габриеле Спонза
Ябълков десерт
Рецепти Габриеле Спонза
Агнешки котлети с пюре от фенел
Рецепти Габриеле Спонза
Крем-супа от сладки картофи