Канелени рулца

Канелени рулца

Начин на приготвяне:

1. Затоплете млякото и го пресипете в дълбока купа. Добавете маята, като я натрошавате, яйцето, захарта, кленовия сироп и подправките. разбъркайте.
2. Добавете половината пълнозърнесто брашно, смлените бадеми и половината ръжено брашно и брашно от лимец. Разбъркайте до гладкост. добавете олиото и отново разбъркайте. Покрийте купата с кърпа и я оставете на топло, докато тестото втаса.
3. Извадете тестото върху обилно набрашнен плот и добавете останалото количество брашно, за да получите меко и гладко тесто.
4. За сиропа сложете в тенджерка маслото, кленовия сироп, канелата, лукума и мака на прах и разбъркайте, докато сместа кипне. Дръпнете от огъня.
5. Разточете тестото върху набрашнен плот, с помощта на точилка, във формата на елипса. Разпределете маслото по цялата повърхност на малки бучици. Нанесете изстиналия сироп и го разпределете равномерно. Поръсете с нарязани орехи, годжи бери и червени боровинки на прах. Навийте тестото на руло, откъм дългата му страна.
6. Намажете с масло дълбока тава за печене. Нарежете рулото на еднакви парчета, около 5-6 см. дебели. Подредете рулцата легнали, плътно едно до друго. Намажете ги с разбито яйце и ги поръсете с малко слънчогледови и тиквени семки, и малко орехи. Печете кифличките в предварително загрята фурна на 200 градуса 20-25 минути.

Продукти

За тестото:

  • 500 мл прясно мляко
  • 50 г прясна мая
  • 1 органично яйце
  • 50 г кафява захар
  • 2 ч.л. смлян кардамон
  • 2 ч.л. хималайска сол
  • 1 ч.л. куркума
  • 3 ч.л. кленов сироп
  • 300 г пълнозърнесто брашно
  • 150 г ръжено брашно тип 1000
  • 150 г фино смлени бадеми
  • 900 г брашно от лимец
  • 6 с.л. олио

За сиропа:

  • 3 с.л. масло
  • 75 мл кленов сироп
  • 2 ч.л. канела
  • 2 с.л. лукума на прах
  • 1 с.л. мака на прах

За пълнежа:

  • 4 с.л. масло
  • 100 г орехи пекан
  • 50 г годжи бери
  • 2 с.л. червени боровинки на прах

Допълнително:

  • 1 яйце за намазване
  • сурови тиквени семки
  • сурови белени слънчогледови семки

Свързани рецепти