Начин на приготвяне:

1. В купа сипете брашното и добавете нарязания на тънки полумесеци червен лук. Натрошете половината козе сирене. Остържете листенцата мащерка. Овкусете със сол и черен пипер.
2. В купичка разбийте яйцето с прясното или кисело мляко и горчицата. Добавете сместа към брашното. Омесете тестото в купата.
3. Оформете топка от тестото и я поставете в тавичка, постлана с хартия за печене. Поръсете хляба с малко брашно и го печете в предварително загрята фурна на 190 градуса 40-45 минути.
Поднесете хляба заедно със салата от печен лук, зелен боб и топъл дресинг.

Продукти

  • 1 глава червен лук
  • 2 стръка мащерка
  • 110 г меко козе сирене
  • 175 г брашно с набухвател
  • 1 ч.л. сол
  • 0.5 ч.л. прясно смлян черен пипер
  • 1 яйце
  • 2 с.л. прясно мляко
  • 1 ч.л. горчица

Свързани рецепти