Грис с ябълки
Рецепта от: Давид Скоко
1. Сипете прясното мляко в тенджерка. Добавете 75 г грис и 75 г захар. Разбъркайте и оставете сместа да заври. Варете докато сместа се сгъсти. Дръпнете от огъня, захлупете и оставете да изстине. Разпределете сместа в 4 чаши. Охладете в хладилник.
2. Обелете по-твърди и кисели ябълки и ги нарежете на кубчета. Сложете ги в тенджерка заедно със 100 милилитра вода и 70 грама захар, добавете канелата и ги оставете да поврат докато омекнат, около 10 минути.
3. Извадете пръчките канела и намачкайте ябълките на пюре, а след това добавете останалите 25 г грис и оставете да поври докато той поеме течността, около 5 минути.
4. Разпределете сместа с ябълки върху гриса в чашите и поставете отново в хладилник.
5. Преди да сервирате десерта, настържете малко шоколад във всяка чаша и сложете по един резен ябълка по средата.
2. Обелете по-твърди и кисели ябълки и ги нарежете на кубчета. Сложете ги в тенджерка заедно със 100 милилитра вода и 70 грама захар, добавете канелата и ги оставете да поврат докато омекнат, около 10 минути.
3. Извадете пръчките канела и намачкайте ябълките на пюре, а след това добавете останалите 25 г грис и оставете да поври докато той поеме течността, около 5 минути.
4. Разпределете сместа с ябълки върху гриса в чашите и поставете отново в хладилник.
5. Преди да сервирате десерта, настържете малко шоколад във всяка чаша и сложете по един резен ябълка по средата.
Продукти
- 500 мл прясно мляко 100 г грис 150 г захар 500 г ябълки 100 г шоколад 5 г канела
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Давид Скоко
Пандишпан с ягодов мус и шоколад
Рецепти Давид Скоко
Паламуд с тиквички
Рецепти Давид Скоко
Зелена салата със скариди и горчица
Рецепти Давид Скоко
Тирамису
Рецепти Давид Скоко
Талятели с калмари и градински чай
Рецепти Давид Скоко
Маринована прясна аншоа с каперси
Рецепти Давид Скоко
Извара с карамелизирани смокини
Рецепти Давид Скоко
Кюфтета от тиквички
Рецепти Давид Скоко
Агнешки котлети с огретен от резене
Рецепти Давид Скоко
Кнедли със сироп от сладко вино, мед и портокали