1. Сипете прясното мляко в тенджерка. Добавете 75 г грис и 75 г захар. Разбъркайте и оставете сместа да заври. Варете докато сместа се сгъсти. Дръпнете от огъня, захлупете и оставете да изстине. Разпределете сместа в 4 чаши. Охладете в хладилник.

2. Обелете по-твърди и кисели ябълки и ги нарежете на кубчета. Сложете ги в тенджерка заедно със 100 милилитра вода и 70 грама захар, добавете канелата и ги оставете да поврат докато омекнат, около 10 минути. 

3. Извадете пръчките канела и намачкайте ябълките на пюре, а след това добавете останалите 25 г грис и оставете да поври докато той поеме течността, около 5 минути.

4. Разпределете сместа с ябълки върху гриса в чашите и поставете отново в хладилник. 

5. Преди да сервирате десерта, настържете малко шоколад във всяка чаша и сложете по един резен ябълка по средата.

Продукти

  • 500 мл прясно мляко 100 г грис 150 г захар 500 г ябълки 100 г шоколад 5 г канела

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички