1. Отделете белтъците, разбийте ги на твърда пяна и ги охладете. Разбъркайте жълтъците и захарта с миксер докато захарта се разтопи.

2. Добавете маскарпонето и продължете да бъркате докато всичко се смеси добре. Ако желаете, добавете и малко ликьор „Бейлис“.  Бавно добавете белтъците на няколко порции, като след всяка разбърквате внимателно с помощта на силиконова шпатула.

3. Подредете бишкотите на дъното на правоъгълна стъклена форма и ги поръсете с половината от охладеното кафе. Нанесете един слой от крема, а след това наредете втори ред бишкоти, предварително топнати в останалото кафе. Намажете остатъка от крема и го загладете внимателно със шпатулата. Поставете сладкиша в хладилник.

4. Нарежете тирамисуто на квадрати, поръсете с какао и сервирайте.

Продукти

  • 300-400 г бишкоти за тирамису
  • 300 мл охладено, подсладено кафе еспресо
  • 4 пресни яйца
  • 500 г маскарпоне
  • 100 г пудра захар
  • 50 г какао на прах
  • ликьор „Бейлис“ по желание

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички