Тирамису
Рецепта от: Давид Скоко
1. Отделете белтъците, разбийте ги на твърда пяна и ги охладете. Разбъркайте жълтъците и захарта с миксер докато захарта се разтопи.
2. Добавете маскарпонето и продължете да бъркате докато всичко се смеси добре. Ако желаете, добавете и малко ликьор „Бейлис“. Бавно добавете белтъците на няколко порции, като след всяка разбърквате внимателно с помощта на силиконова шпатула.
3. Подредете бишкотите на дъното на правоъгълна стъклена форма и ги поръсете с половината от охладеното кафе. Нанесете един слой от крема, а след това наредете втори ред бишкоти, предварително топнати в останалото кафе. Намажете остатъка от крема и го загладете внимателно със шпатулата. Поставете сладкиша в хладилник.
4. Нарежете тирамисуто на квадрати, поръсете с какао и сервирайте.
Продукти
- 300-400 г бишкоти за тирамису
- 300 мл охладено, подсладено кафе еспресо
- 4 пресни яйца
- 500 г маскарпоне
- 100 г пудра захар
- 50 г какао на прах
- ликьор „Бейлис“ по желание
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене