Начин на приготвяне:

  1. За основата първо смесете сухите съставки. Добавете внимателно всички течни съставки и разбийте с помощта на миксер до хомогенност. Добавете настъргания шоколад и разбъркайте с помощта на шпатула. Постелете хартия за печене в тава. Разстелете тестото върху хартията и го изпечете в предварително загрята на 180°C фурна за 30 минути.
  2. За муса залейте желатина с малко студена вода и го оставете да набъбне.
  3. Нарежете ягодите на филийки, добавете захарта, ваниловата захар и лимонова кора и пасирайте.
  4. Затоплете леко желатина на слаб огън и го пресипете при сметаната и ягодите. Разбъркайте добре.
  5. След като блатът изстине, го нарежете на кръгчета с помощта на ринг.
  6. На дъното на всяка чаша поставете кръгче блат. Върху него сипете от крема с ягоди. Поставете второ кръгче блат. Гарнирайте с разрязани на половинки ягоди и листа мента. Преди да сервирате, оставете десерта да се охлади 2 часа в хладилник.

 

Продукти

За муса:
250 г ягоди
60 г захар
1 пакетче ванилова захар
малко настъргана лимонова кора
0.5 желатин на прах
2 с.л. студена вода

За блата:
2 яйца
100 г захар
40 г какао
1 пактече бурбонска ванилова захар

100 г фино брашно
1 пакетче бакпулвер
40 мл олио
100 г кисело мляко
50 мл хладка вода

Свързани рецепти