Пандишпан с ягодов мус и шоколад
Рецепта от: Давид Скоко
1. За блата първо смесете сухите съставки. Добавете внимателно всички течни съставки и разбийте с помощта на миксер до хомогенност. Добавете настъргания шоколад и разбъркайте с помощта на шпатула. Постелете хартия за печене в тава. Разстелете тестото върху хартията и го изпечете в предварително загрята на 180°C фурна за 30 минути.
2. За муса залейте желатина с малко студена вода и го оставете да набъбне.
3. Нарежете ягодите на филийки, добавете захарта, ваниловата захар и лимонова кора и пасирайте.
4. Затоплете леко желатина на слаб огън и го пресипете при сметаната и ягодите. Разбъркайте добре.
5. След като блатът изстине, го нарежете на кръгчета с помощта на ринг.
6. На дъното на всяка чаша поставете кръгче блат. Върху него сипете от крема с ягоди. Поставете второ кръгче блат. Гарнирайте с разрязани на половинки ягоди и листа мента. Преди да сервирате, оставете десерта да се охлади 2 часа в хладилник.
Продукти
- За муса:
- 250 г ягоди
- 60 г захар
- 1 пакетче ванилова захар
- малко настъргана лимонова кора
- 200 г заквасена сметана
- 2 листа желатин
- 2 с.л. студена вода
- За блата:
- 2 яйца
- 100 г захар
- 40 г какао
- 1 пакетче бурбонска ванилова захар
- 100 г фино брашно
- 1 пакетче бакпулвер
- 40 мл олио
- 100 г кисело мляко
- 50 мл хладка вода
- 30 г натурален шоколад
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене