1. За блата първо смесете сухите съставки. Добавете внимателно всички течни съставки и разбийте с помощта на миксер до хомогенност. Добавете настъргания шоколад и разбъркайте с помощта на шпатула. Постелете хартия за печене в тава. Разстелете тестото върху хартията и го изпечете в предварително загрята на 180°C фурна за 30 минути.

2. За муса залейте желатина с малко студена вода и го оставете да набъбне.

3. Нарежете ягодите на филийки, добавете захарта, ваниловата захар и лимонова кора и пасирайте.

4. Затоплете леко желатина на слаб огън и го пресипете при сметаната и ягодите. Разбъркайте добре.

5. След като блатът изстине, го нарежете на кръгчета с помощта на ринг.

6. На дъното на всяка чаша поставете кръгче блат. Върху него сипете от крема с ягоди. Поставете второ кръгче блат. Гарнирайте с разрязани на половинки ягоди и листа мента. Преди да сервирате, оставете десерта да се охлади 2 часа в хладилник.

 

Продукти

  • За муса:
  • 250 г ягоди
  • 60 г захар
  • 1 пакетче ванилова захар
  • малко настъргана лимонова кора
  • 200 г заквасена сметана
  • 2 листа желатин
  • 2 с.л. студена вода
  • За блата:
  • 2 яйца
  • 100 г захар
  • 40 г какао
  • 1 пакетче бурбонска ванилова захар
  • 100 г фино брашно
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 40 мл олио
  • 100 г кисело мляко
  • 50 мл хладка вода
  • 30 г натурален шоколад

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички