Агнешки котлети с огретен от резене
Рецепта от: Давид Скоко
1. За да почистите агнешките котлети, първо изрежете месото между кокалите с помощта на остър нож. След това, с помощта на дебел конец оголете кокалите. Посолете обилно котлетите, като втриете солта в месото. В дълбока чиния сипете балсамов оцет и зехтин. Добавете лимоновия сок. Добавете листенца розмарин и нарязаните на филийки скилидки чесън. Овкусете с обилно количество черен пипер и по-малко сол и разбъркайте.
2. Хубаво оваляйте от всички страни котлетите в маринатата. Покрийте съда с прозрачно фолио и го поставете в хладилника за един час.
3. За огретена обелете тънко кората на главите резене и ги разрежете на четвъртини. Поставете ги в тавичка, поръсете със сол, черен пипер и малко зехтин.
4. Почистете морковите, ако са по-големи, разрежете ги на половинки. Покрийте дъното на друга малка тавичка със зърна кафе. Полейте зърната с малко вода. Подредете морковите върху кафето. Покрийте с алуминиево фолио. Поставете и двете тавички в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20-25 минути.
5. Смесете настъргания кашкавал с 50 г меко масло и с прясно смлени хлебни трохи или галета. Поръсете с тази смес изпеченото резене. Върнете във фурната и печете под грила, за още 5 минути.
6. Пасирайте печените моркови до получаването на крем.
7. Подсушете котлетите с кухненска хартия. Загрейте грил-тиган с малко зехтин и запечатайте котлетите по 4 минути от всяка страна. В грил-тигана запечете и цели стръкове пресен лук. Извадете котлетите и стръковете лук. Деглазирайте тигана с малко от маринатата, добавете и 30 г масло. Разбъркайте до получаването на сос.
8. Отделете котлетите един от друг. На дъното на чиния разстелете морковено пюре. Поръсете с щипка смляно кафе. Подредете огретен от резене и агнешки котлети. Полейте месото със сос. Гарнирайте със стрък печен лук.
Продукти
- 9 бр. агнешки котлети (цяло парче)
- 50 мл зехтин
- 50 мл балсамов оцет
- 0.5 лимон
- сок
- 3 скилидки чесън
- 3 стръка розмарин
- 3 глави резене
- 1 връзка пресен лук
- 100 г овчи кашкавал
- 100 г прясно смлени хлебни трохи
- 80 г масло
- 4 бр. пресни моркови
- 50 г кафе на зърна
- 20 г смляно кафе
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне