Агнешки котлети с огретен от резене

Агнешки котлети с огретен от резене

Начин на приготвяне:

1. За да почистите агнешките котлети, първо изрежете месото между кокалите с помощта на остър нож. След това, с помощта на дебел конец оголете кокалите.. Посолете обилно котлетите, като втриете солта в месото. В дълбока чиния сипете балсамов оцет и зехтин. Добавете лимоновия сок. Добавете листенца розмарин и нарязаните на филийки скилидки чесън. Овкусете с обилно количество черен пипер и по-малко сол и разбъркайте.
2. Хубаво оваляйте от всички страни котлетите в маринатата. Покрийте съда с прозрачно фолио и го поставете в хладилника за един час.
3. За огретена обелет тънко кората на главите резене и ги разрежете на четвъртини. Поставете ги в тавичка, поръсете със сол, черен пипер и малко зехтин. Почистете морковите, ако са по-големи, разрежете ги на половинки. Покрийте дъното на друга малка тавичка със зърна кафе. Полейте зърната с малко вода. Подредете морковите върху кафето. Покрийте с алуминиево фолио. Поставете и двете тавички в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20-25 минути.
4. Смесете настъргания кашкавал с 50 г меко масло и с прясно смлени хлебни трохи или галета. Поръсете с тази смес изпеченото резене. Върнете във фурната и печете под грила, за още 5 минути.
5. Пасирайте печените моркови пасирайте до получаването на крем.
6. Подсушете котлетите с кухненска хартия. Загрейте грил-тиган с малко зехтин и запечатайте котлетите по 4 минути от всяка страна. В грил-тигана запечете и цели стръкове пресен лук. Извадете котлетите и стръковете лук. Деглазирайте тигана с малко от марината, добавете и 30 г масло. Разбъркайте до получаването на сос.
7. Отделете котлетите един от друг. На дъното на чиния разстелете морковено пюре. Поръсете с щипка смляно кафе. Подредете огретен от резене и агнешки котлети. Полейте месото със сос. Гарнирайте със стрък печен лук.

Продукти

  • 9 бр. агнешки котлети (цяло парче)
  • 50 мл зехтин
  • 50 мл балсамов оцет
  • 0.5 лимон
  • сок
  • 3 скилидки чесън
  • 3 стръка розмарин
  • 3 глави резене
  • 1 връзка пресен лук
  • 100 г овчи кашкавал
  • 100 г прясно смлени хлебни трохи
  • 80 г масло
  • 4 бр. пресни моркови
  • 50 г кафе на зърна
  • 20 г смляно кафе
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти