Начин на приготвяне:
1. Разтопете маслото в тенджерка. Оставете го да поври и да покафенее леко.
2. Смелете бадемите и лешниците фино. Пресипете ги в купа и към тях добавете брашното, захарта и рома. Излейте топлото масло и разбъркайте внимателно с шпатула. Добавете кайсиевото сладко, а след това и белтъците. Разбъркайте до хомогенност.
3. Пресипете сместа в пош за еднократна употреба. Намаслете гнездата на форма за мъфини. Отрежете края на поша, не много широко, и напълнете 2/3 от обема на гнездата със сместа. Поръсете всяко пайче с филирани бадеми. Печете пайчетата в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.
4. Поднесете пайчетата топли. Те трябва да са изпечени до хрупкавост отвън, а вътре да са меки.
2. Смелете бадемите и лешниците фино. Пресипете ги в купа и към тях добавете брашното, захарта и рома. Излейте топлото масло и разбъркайте внимателно с шпатула. Добавете кайсиевото сладко, а след това и белтъците. Разбъркайте до хомогенност.
3. Пресипете сместа в пош за еднократна употреба. Намаслете гнездата на форма за мъфини. Отрежете края на поша, не много широко, и напълнете 2/3 от обема на гнездата със сместа. Поръсете всяко пайче с филирани бадеми. Печете пайчетата в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.
4. Поднесете пайчетата топли. Те трябва да са изпечени до хрупкавост отвън, а вътре да са меки.
Продукти
- 125 г масло
- 65 г филирани бадеми
- 60 г белени лешници
- 200 г пудра захар
- 125 г брашно
- 2 с.л. кайсиево сладко
- 1 с.л. ром
- 5 белтъка