Финансие
1. Разтопете маслото в тенджерка. Оставете го да поври и да покафенее леко.
2. Смелете бадемите и лешниците фино. Пресипете ги в купа и към тях добавете брашното, захарта и рома. Излейте топлото масло и разбъркайте внимателно с шпатула. Добавете кайсиевото сладко, а след това и белтъците. Разбъркайте до хомогенност.
3. Пресипете сместа в пош за еднократна употреба. Намаслете гнездата на форма за мъфини. Отрежете края на поша, не много широко, и напълнете 2/3 от обема на гнездата със сместа. Поръсете всяко пайче с филирани бадеми. Печете пайчетата в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.
4. Поднесете пайчетата топли. Те трябва да са изпечени до хрупкавост отвън, а вътре да са меки.

Продукти

  • 125 г масло 65 г филирани бадеми 60 г белени лешници 200 г пудра захар 125 г брашно 2 с.л. кайсиево сладко 1 с.л. ром 5 белтъка

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички