Чили паста със скариди, рикота и пармезан

Чили паста със скариди, рикота и пармезан

Начин на приготвяне:

1. Сварете спагетите според указанията на пакета и ги прецедете.
2. Разрежете лютата чушка на две, по дължина, и отстранете семките и. Нарежете я на ситно. Обелете и настържете фино скилидките чесън.
3. Сипете 5 с.л. зехтин в тиган и запържете чесъна и лютата чушка за 1 минута, като разбърквате. Добавете сол, а след това скаридите. Разбъркайте. Не гответе скаридите повече от 1-2 минути, за да не станат жилави.
4. Добавете сварената паста в тигана. Настържете кората на половината лимон. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте.
5. Настържете фино пармезана и го добавете при пастата и разбъркайте. Добавете рикотата и накъсайте листата рукола. Разбъркайте добре и сервирайте.

Продукти

  • 1 пакет спагети или капелини
  • 4 скилидки чесън
  • 1 червена люта чушка
  • 5 с.л. зехтин
  • 200 г дребни скариди
  • 1 връзка рукола
  • 0.5 лимон
  • настъргана кора
  • 100 г сирене Рикота
  • 80 г пармезан
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти