Чили паста със скариди, рикота и пармезан
1. Сварете спагетите според указанията на пакета и ги прецедете.
2. Разрежете лютата чушка на две, по дължина, и отстранете семките и. Нарежете я на ситно. Обелете и настържете фино скилидките чесън.
3. Сипете 5 с.л. зехтин в тиган и запържете чесъна и лютата чушка за 1 минута, като разбърквате. Добавете сол, а след това скаридите. Разбъркайте. Не гответе скаридите повече от 1-2 минути, за да не станат жилави.
4. Добавете сварената паста в тигана. Настържете кората на половината лимон. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте.
5. Настържете фино пармезана и го добавете при пастата и разбъркайте. Добавете рикотата и накъсайте листата рукола. Разбъркайте добре и сервирайте.

Продукти

  • 1 пакет спагети или капелини 4 скилидки чесън 1 червена люта чушка 5 с.л. зехтин 200 г дребни скариди 1 връзка рукола 0.5 лимон настъргана кора 100 г сирене Рикота 80 г пармезан сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички